Valitse sivu

Verkkosivuston palveluntuottaja on ilmoittanut Kärkölän kunnan verkkosivujen palvelimen tietomurrosta. Tietomurron seurauksena kaikki palvelimelle ja tietokantaan tallennettu tieto on voinut päätyä hyökkääjän haltuun.

Palveluntuottajan ensitiedotteen mukaan henkilöiden oikeuksille ja vapauksille ei ole aiheutunut korkeaa riskiä. Kärkölän kunnan oman lisäselvityksen perusteella voidaan kuitenkin arvioida, että tietomurto on ollut arvioitua vakavampi ja että tietoturvaloukkauksella voi olla vaikutuksia rekisteröityihin. Kärkölän kunnan osalta henkilöstön, asiakkaiden, yhteistyökumppanien ja sidosryhmien henkilötietoja on voinut vaarantua niiltä osin, kun esim. kunnan asiakas tai sidosryhmään kuuluva on itse tallentanut tietoja verkkolomakkeille kunnan verkkosivuilla.

Kärkölän kunta on tehnyt ilmoituksen tietoturvaloukkauksesta tietosuojavaltuutetun toimistoon. Henkilöihin, joiden tiedot ovat voineet tietomurron kohteena vaarantua, otetaan yhteyttä sähköpostitse osoitteesta tietoturva(a)karkola.fi.

Kehotamme kuntalaisia, yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiin kuuluvia erityiseen varovaisuuteen epäilyttävien sähköpostien, tekstiviestien sekä verkkosivulinkkien suhteen. Lähettäjän viestin sisältö ja aitous on syytä tarkistaa lähettäjältä tarvittaessa käyttämällä muuta viestintäkanavaa, esim. puhelimitse. Heitä, ketkä ovat täyttäneet verkkolomakkeita  kunnan verkkosivulla, kehotamme vaihtamaan sähköpostitiliensä salasanat viipymättä.

Tietomurron vaikutukset eivät välttämättä ole välittömiä, vaan niitä voi ilmetä viiveellä.

Lisätietoja tapahtuneesta antaa kansliapäällikkö Jouni Nieminen.
Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen tietoturva(a)karkola.fi

Puhelimella tavoittaa akuutissa tilanteessa joulun aikaan pe 22.12. klo 9-17 ja la 23.12. klo 12-15 numerosta 044 770 2206.