Valitse sivu

Leikkikentät ja lähiliikuntapaikat

Kärkölän kunnan alueella on 5 kunnan ylläpitämää leikkialuetta. Leikkivälineet ja varusteet vaihtelevat puistokohtaisesti, mutta perusvarustukseen kuuluvat yleensä keinu, hiekkalaatikko, monitoimiväline sekä erilaiset jousikiikut. Yleisten leikkialueiden lisäksi myös Opintien koulun, Yhtenäiskoulun sekä Vuokkoharjun päiväkodin pihasta löytyy leikkivälineitä.

Kunnan alueella on 3 lähiliikuntapuistoa. Lähiliikuntapuistot ovat paikkoja, joissa kuntalaiset voivat kuntoilla erilaisilla ulkoliikuntavälineillä. Ruukintien senioripuistossa on erityisesti senioreille suunniteltuja ulkoliikuntavälineitä. Koulunmäen kuntopuistosta löytyy myös lapsille leikkialue.

Leikkikentät ja liikuntapaikat kartalla

Turvallisuus

Leikkipaikoilla suoritetaan säännöllisesti turvatarkastuksia, joilla ympäristön ja välineiden turvallisuus varmistetaan. Turvallisuutta vaarantavat puutteet ja vauriot pyritään korjaamaan välittömästi. Kunnossapitoon kuuluu turvallisuuden varmistamisen ohella myös mm. ympäröivän kasvillisuuden hoito ja alueen puhtaanapito. Myös käyttäjät voivat tehdä ilmoituksen leikkipaikalla tehdystä ilkivallasta ja muusta puutteista. Ilmoituksen havaitusta ilkivallasta tai puutteesta leikkipaikoilla voi tehdä ulkoalueiden vikailmoitus -lomakkeella.

Leikkikentillä ei ole talvikunnossapitoa, joten talven aiheuttamat turvallisuusriskit esimerkiksi liukkaus ja kovat pinnat tulee huomioida alueiden talvikäytössä.

Leikkikentille ei saa viedä lemmikkieläimiä eikä alueilla saa tupakoida.