Valitse sivu

Roinaralli ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vaarallisia jätteitä, metalliromua ja sähkölaitteita. Roinaralli kiertää kaikissa toimialueen kunnissa vuosittain touko-kesäkuussa.

TORSTAI 23.5. KÄRKÖLÄ
16.00 – 16.30 Lappila, Lappilinnantie 3, Lappilinna
17.00 – 17.30 Marttila, Marttilantie 161, Marttilan Majakka
18.00 – 18.30 Kirkonkylä, Kirkkotie 7, kirkon p-alue
19.00 – 19.45 Järvelä, Peltotie 2, RTV Järvelä

Salpakierto Oy:n järjestämä Roinaralli-keräyskierros on suunnattu etenkin toimialueen asukkaille, joiden ei ole mahdollista kuljettaa jätteitään lajitteluasemalle. Roinarallin keräysautoihin voi tuoda maksutta kotitalouksien pienet erät (50 kg tai 50 l) vaarallisia jätteitä, isot ja pienet metallijätteet sekä kaikenkokoiset kodin sähkölaitteet.

Muistathan, että lajitteluasemilla otetaan ympäri vuoden kotitalouksilta maksutta vastaan vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua.

Keräyspisteellä asiointiin kannattaa varata hyvin aikaa, sillä pisteellä asioivia palvellaan asiakas- ja työturvallisuuden vuoksi asiakas kerrallaan. Omaa vuoroa voi kuitenkin odotella rauhassa, sillä jätteiden vastaanottoautot ovat koko ilmoitetun ajan paikalla, eivätkä ne poistu ennen kuin kaikkia asiakkaita on palveltu. Mitään jätteitä ei saa jättää etukäteen keräyspaikalle, vaan ne on itse luovutettava kuljettajalle.

Roinarallin tarkemman aikataulun pysähdyspaikkoineen ja vastaanotto- ja toimintaohjeineen voi tarkistaa joka kotiin jaetusta Lokki-kalenterista tai osoitteesta salpakierto.fi/roinaralli

Kotitalouksien vaarallisia jätteitä ovat mm. maalit, liimat, lakat, puunsuoja-aineet, liuottimet, öljynsuodattimet, öljyt, jäähdytin-, kytkin- ja jarrunesteet, voimakkaat puhdistusaineet, torjunta-aineet, paristot, akut, loisteputket ja energiansäästölamput. Vaaralliset jätteet tulee palauttaa aina alkuperäisissä pakkauksissaan, jos mahdollista.

Roinaralliin ei voi tuoda ilotulitteita, patruunoita tai räjähtäviä aineita, kaasupulloja, yli puolen kilon painoisia litiumakkuja, kestopuujätettä, lääkejätteitä tai yritysten vaarallisia jätteitä.

Metallinkeräysautoon voi tuoda maksutta kodin isot ja pienet metallijätteet, esim. polkupyörät, kaasu- ja hiiligrillit, kattopellit, tikkaat, pakoputket, moottorit, vanteet, kattilat, pannut ja tyhjät maalipurkit.

Sähkölaitteiden keräysautoon otetaan maksutta vastaan kaikenkokoiset kodin sähkölaitteet, esim. kylmälaitteet, hellat, pesukoneet, televisiot, tietokoneet, kahvinkeittimet, valaisimet jne.

Roinarallin muistilista

  • Palvelu on suunnattu etenkin autottomille asukkaille, joiden ei ole muutoin mahdollista tuoda jätteitään lajitteluasemalle.
  • Roinaralli ei vastaanota suuria jäte-eriä, vaan ne tulee toimittaa lajitteluasemalle.
  • Roinaralli ottaa maksutta vastaan pieniä eriä (50 kg tai 50 l) kotitalouksien vaarallisia jätteitä. Metallinkeräysautoon voi tuoda isot ja pienet metallijätteet ja sähkölaitteiden keräysautoon kaikenkokoiset kodin sähkölaitteet.
  • Mitään jätteitä ei saa jättää etukäteen keräyspaikalle, vaan ne on itse luovutettava kuljettajalle. Varauduthan jonottamaan, palvelemme asiakas kerrallaan.
  • Kotitalouksien vaarallisia jätteitä ovat mm. maalit, liimat, lakat, puunsuoja-aineet, liuottimet, öljynsuodattimet, öljyt, jäähdytin-, kytkin- ja jarrunesteet, voimakkaat puhdistusaineet, torjunta-aineet, paristot, akut, loisteputket ja energiansäästölamput.
  • Palauta vaaralliset jätteet aina alkuperäisissä pakkauksissaan, jos mahdollista.
  • Roinaralli tai lajitteluasemat eivät vastaanota ilotulitteita, patruunoita tai räjähtäviä aineita. Näiden osalta ota yhteys lähimpään poliisilaitokseen. Ilotulitteet tulee toimittaa niiden myyntipisteeseen/maahantuojalle.
  • Roinaralli ei vastaanota kaasupulloja. Nestekaasupullot otetaan vastaan useissa niiden myyntipisteissä ja Lahden lajitteluasema PILLERIllä. Muut kaasupullot ottaa vastaan kaasuntoimittaja.
  • Roinaralli ei vastaanota myöskään yli puolen kilon painoisia litiumakkuja. Niitä vastaanottavat lajitteluasemat sekä laitteiden maahantuojat.
  • Roinaralli ei ota vastaan asbestia, kestopuujätettä eikä lääkejätteitä. Kestopuuta ja asbestia otetaan vastaan lajitteluasemilla ja Kujalan käsittelykeskuksessa, asbestin vastaanotto on maksullista. Apteekit vastaanottavat käytöstä poistetut lääkkeet ja elohopeakuumemittarit.
  • Yritysten vaarallisia jätteitä otetaan vastaan vain lajitteluasema PILLERIllä Lahdessa. Vastaanotto on maksullista.
  • Maatalouden ja yritysten vaarallisten jätteiden maksulliset noudot/tiedustelut: StenaRecycling Oy, asiakaspalvelu, puh. 010 778 0155 ma-pe klo 9-16.
  • Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden maksulliset noudot/tiedustelut: Tramel Oy, puh. 044 5153 349.
  • Suurien metalliromuerien noudot/tiedustelut: Kuusakoski Oy, asiakaspalvelu, puh. 0800 30880 ma-pe klo 8-16.