Valitse sivu

Päijät-Hämeen Ympäristöviikot

Tule mukaan ympäristöviikoille 20.5.-5.6.2024!

Kärkölässä vietetään Ympäristöviikkoa yhdessä kaikkien Päijät-Hämeen kuntien kanssa. Mukana ovat siis Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä.

Vuonna 2024 viikkoa vietetään 20.5-5.6.2024. Kärkölässä se päättyy 9.6. Kärkölä-päivään Huovilan puistossa, jossa palkitaan vuoden ympäristöteko. Ympäristöviikon teemana on Muuttuva ilmasto.

Ympäristöviikolla kuka tahansa voi järjestää ympäristöaiheisen tapahtuman tai tempauksen, kuten luontoretken, kierrätys- tai siivoustapahtuman, luennon tai vaikkapa avoimien ovien päivän, jossa voi kertoa kiinnostuneille esimerkiksi yrityksen/yhdistyksen ympäristöasioista.

Tapahtuma voi olla välillisestikin vuoden teemaan liittyvä, kuitenkin ympäristöteemainen. Sen ei tarvitse olla avoin yleisötapahtuma, vaan se voi olla myös oman yhteisösi sisällä suunniteltu ja toteutettu juttu. Esimerkiksi kasvisruokapäivä, kimppakyydillä töihin, yhteisöllinen pyöräilylenkki, jätteiden lajittelun parantaminen, Reilun kaupan tuotteiden käyttäminen, omalle porukalle suunniteltu tietovisa, kävelyretki tai vaikka ploggaus-lenkki eli roskienkeräysjuoksu lähimaastossa!

Voit ilmoittaa osallistumisesta teemaviikkoon Ympäristöviikon verkkosivuilla.  Kaikki julkaisuluvan antaneet tapahtumat julkaistaan Ympäristöviikon verkkosivuilla, Facebookissa, ESS Menoinfossa ja tapahtumalistaus lähetetään myös lähikirjastoihin. Lisää tietoa ympäristöviikoista löytyy ympäristöviikko.fi-sivustolta.

Julistekilpailu

Ympäristöviikon julistekilpailun aiheena on Muuttuva ilmasto. Julistekilpailulla etsitään kuvaa seudullisen Ympäristöviikon 2024 julisteeseen. Kilpailuun kutsutaan kaikkien Päijät-Hämeen kuntien ala- ja yläkoululaiset ja lukiolaiset. Osallistuvien töiden tulee olla perillä viimeistään maanantaina 22.4.2023 klo 16. Kilpailutyön voi toteuttaa haluamallaan tekniikalla. Tarkemmat ohjeet julistekilpailuun osallistumiseen löydät täältä.

Kaikissa kunnissa valitaan palkittava kuntavoittaja ja näistä kaikista kuntavoittajista alueellinen raati valitsee vuoden julisteen. Kisan voittajat palkitaan. Kilpailuun osallistuneista töistä kootaan näyttelyt kuntien kirjastoihin tai vastaaviin julkisiin tiloihin ja kaikki työt ovat nähtävillä Ympäristöviikon Facebook -sivulla.

Kaikki kutsutaan mukaan

Ympäristöviikon vuosittain vaihtuvalla teemalla halutaan nostaa esiin ja lisätä tietoutta yhteiseen ympäristöömme vaikuttavista asioista. Kaikki ovat tervetulleita mukaan Ympäristöviikkoon. Voit järjestää tapahtuman tai teemapäivän, tai osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin. Tärkeää on huomata, kuinka yhdistämällä voimamme vaikutamme ympäristöön pienilläkin teoilla.

Johanna Sallmén
Ympäristösihteeri 
044 770 2203

Ympäristöviikko

Ympäristöviikko Facebookissa


Mekin olemme mukana!