Valitse sivu

Kärkölän kunta ryhtyy perjantaina 27.10.2023 kartoittamaan ritilä- ja kitakantisten kaivojen kansia mobiilipelin avulla. Paikalliset pääsevät ansaitsemaan rahaa merkitsemällä niitä kartalle.

Kuka tahansa voi osallistua tempaukseen lataamalla älypuhelimeensa ilmaisen Crowdsorsa-mobiilipelin. Pelissä käynnistyy perjantaina 27.10. klo 9 tehtävä, jossa käyttäjät liikkuvat ympäri Kärkölää valokuvaten löytämiään kaivonkansia. Jokaisesta uudesta havainnosta saa pelaaja 30 sentin palkkion.

– Tehtävän edetessä pelin kartta täyttyy reaaliajassa kaivonkansi-ikoneista, joista pelaajien on helppo nähdä, mitä muut ovat jo löytäneet ja missä päin Kärkölää riittää vielä kartoitettavaa. Ajoissa liikkeellä olevat aktiiviset pelaajat voivat päästä tehtävässä jopa 20 euron tuntiansioihin, kertoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Tempauksen tarkoituksena on tuottaa Kärkölän kunnalle tarkka ja ajantasainen tietokanta sen ritilä- ja kitakaivonkansista, joita on vuosikymmenten saatossa ilmestynyt ympäri kaupunkikuvaa. Niitä on löydettävissä Kärkölästä arviolta noin 2 500, joten palkkioitakin on siis jaossa useita satoja euroja tehtävään osallistuville.

– Kuntalaisilla on tänä syksynä uudenlainen mahdollisuus auttaa ja tienata taskurahaa kartoittamalla elinympäristön kuntoa. Tarvitaan vain älypuhelin, vähän leikkimieltä ja tarkat silmät bongaamaan kaivonkansia, sanoo Kärkölän kunnan tekninen johtaja Emilia Lehikoinen.

Kaivonkansikartoitukseen pääsee tutustumaan jo etukäteen Crowdsorsa-sovellukseen luodussa tehtävässä. Tehtävä päättyy, kun pelaajat ympäri Kärkölää lakkaavat löytämästä enää uusia kaivonkansia.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka Suomessa suosituksi tullut konsepti on otettu käyttöön myös Ruotsissa, Virossa ja Briteissä.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.

Pelillä on kerätty dataa ennätyksellistä vauhtia jo muun muassa kaduista, pyöräteistä, kaivonkansista ja lätäköistä.

Yhteystiedot:

Emilia Lehikoinen
tekninen johtaja, Kärkölän kunta
044 770 2056
emilia.lehikoinen(a)karkola.fi

Toni Paju
Toimitusjohtaja, Crowdsorsa
050 322 6263
toni.paju(a)crowdsorsa.com

Kuva: Crowdsorsa