Valitse sivu

Tällä viikolla kokoontui Arkeen Voimaa -itsehoidon kurssin viimeinen seurantatapaaminen. Tunnelma oli ihanan avoin ja kaikki olivat lähteneet tapaamiseen hyvillä mielin. Monet olivat kokeneet kurssin hyödylliseksi ja tärkeäksi tueksi pohtia omaa elämää sekä jaksamista. Kurssin tarkoitus on antaa tukea arkipärjäämiseen ja oireiden hallintaan. Arkeen Voimaa -ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joiden arjen sujumiseen vaikuttaa esim. yksinäisyys, mielialan lasku, pitkäaikaissairaus tai työttömyys. Henkilö voi olla myös sairastavan omainen. Syyllä ei ole merkitystä, sillä arjen haasteet ovat usein samoja riippumatta diagnoosista tai ongelmasta.

Kurssin ajaksi osallistujat saivat luettavaksi Arkeen Voimaa -käsikirjan, jossa on todella paljon hyviä vinkkejä mm. itsehoitoon, voimavarojen etsimiseen, oireiden ymmärtämiseen ja hallintaan, mielen käyttämiseen oireiden hallinnassa, arkiliikuntaan, terveelliseen syömiseen, turvalliseen arkeen, vuorovaikutukseen, läheisyyteen, sairauksiin sekä tulevaisuuden suunnitteluun. Ryhmässä opetellaan käyttämään erilaisia itsehoidon työkaluja, kuten päätöksen tekoa, ongelmanratkaisua ja toimintasuunnitelmaa. Ryhmän toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken.

Ryhmä kokoontui 6 kertaa, viikon välein, 2,5 tuntia kerrallaan. Ryhmää ohjasi koulutuksen saaneet Arkeen Voimaa -ohjaajat. Jos kiinnostuit ja haluat seuraavaan ryhmään mukaan, voit kysyä lisätietoa Arkeen Voimaa -yhdyshenkilöltä Sari Hokkaselta puhelimitse 044 719 5877 tai sähköpostilla sari.hokkanen@paijatha.fi, tai voit myös ilmoittautua suoraan tuleviin ryhmiin ilmoittautumislomakkeen kautta: https://paijat-sote.fi/ela-hyvin/arkeen-voimaa/

Aina on hyvä syy panostaa omaan hyvinvointiin ja arjen jaksamiseen!