Valitse sivu

Koulun ja oppilaitosten päättäjäisviikonloppu koittaa pian. Joillekin nuorille se on yhä juhla, johon kuuluu alkoholi. Nuorille helpoin tapa saada alkoholia on pyytää täysi-ikäinen henkilö ostamaan sitä heille. Usein tämä täysi-ikäinen henkilö on kaveri, tuttu tai perheenjäsen.

Vanhemmat saattavat ajatella, että vanhemman hankkima tai kotona nautittu alkoholi on keino kontrolloida nuoren alkoholin käyttöä kodin ulkopuolella. Todellisuudessa tämä antaa vain nuorelle viestin, että nuorten alkoholin käyttö on sallittua ja hyväksyttyä.

Alkoholia ostamalla ei voi vaikuttaa siihen, kuinka paljon alaikäinen nuori juo. Usein vanhempien ostaman alkoholin lisäksi nuoret juovat myös muuta alkoholia. Vanhempien ostama alkoholi voi madaltaa nuoren kynnystä käyttää alkoholia kavereiden kanssa ja lisää riskijuomista.

Perheessä on hyvä keskustella myös muiden, jo täysi-ikäisten, nuorten kanssa alkoholin välittämisestä alaikäisille sekä alkoholin mahdollisista seurauksista alaikäisen terveydelle ja hyvinvoinnille.

Lue lisää

Hakematta paras – ei välitetä alkoholia nuorille!