Valitse sivu

Päijät-Sote -sovellus kokoaa yhteen käytössäsi olevat julkiset sähköiset sosiaali- ja terveyspalvelut. Maksuton sovellus kannattaa ladata jo nyt ja lisätä alaikäiset perheenjäsenet omaan profiiliisi. Näin sovellus on heti käyttövalmiina, kun tarvitset terveydenhoidon ammattilaisen apua.

Sovelluksella hoidat helposti ja aikaa säästäen muun muassa:

  • asioinnin digiklinikalla ja videovastaanotolla
  • ajanvarausten tarkistuksen ja peruutuksen
  • laboratoriotulosten seurannan
  • hoitokertomusten lukemisen
  • asioinnin läheisen puolesta
  • kiireettömien viestien lähetyksen

Lataa maksuton sovellus sovelluskaupastasi. Sovellus toimii myös osoitteessa paijatsote.suomisote.fi.

Päijät-Sote -sovelluksella voi asioida lapsen puolesta

Lapsen vanhempana tai huoltajana voi asioida lapsen puolesta Päijät-Sote -sovelluksella. Alaikäisen lapsen voi itse lisätä omaan profiiliinsa sovelluksessa. Lisäyksen jälkeen puolesta asiointi on mahdollista.  

Päijät-Sote -sovelluksen yksi käytetyimpiä palveluja on lapsen puolesta asiointi.  

– Monelle perheelliselle tuo helpotusta arkeen, kun lapsen asioita voi hoitaa ajasta ja paikasta riippumatta. Varsinkin pienten lasten vanhemmat käyttävät sovellusta silloin, kun lapsi on kipeänä, muttei tarvitse lääkärin fyysistä tutkimusta. Silloin asia hoituu hyvin digiklinikalla ilman käyntiä sote-keskuksen vastaanotolla, kertoo tulosaluejohtaja Pertti Sopanen

Lapsen voi lisätä profiiliinsa sovelluksen kohdasta Asetukset. Sieltä valitaan kohta Perheenjäsenet, jota klikkaamalla avautuu uusi sivu. Kun sivun alalaidassa napsauttaa kohtaa Lisää perheenjäsen, pääsee suoraan valitsemaan, kenen puolesta asioi.  
 
– Kannattaa ottaa sovellus koko perheen käyttöön ja lisätä lapset omaan profiiliin jo ennen kuin on tarve saada helpotusta oireisiin. Ennakointi nopeuttaa asiointia entisestään senkin vuoksi, että sovellus on jo tullut tutuksi. Vaikka sovellus on helppokäyttöinen, itkuisen ja kipuilevan lapsen kanssa jokainen minuutti tuntuu pitkältä, Sopanen sanoo. 

Sovellukseen on tulossa myös toisen täysi-ikäisen puolesta asiointi kesäkuun aikana.