Valitse sivu

Tiistaista 25.4.2023 alkaen päijäthämäläiset saavat digitaalisia terveyspalveluja uudistetusta Päijät-Sote –sovelluksesta. Kaikkien käyttäjien tarvitsee ladata uusi sovellus, joka on saatavilla sovelluskaupoista. Sovellusta voi käyttää myös selaimella osoitteessa paijatsote.suomisote.fi. 

Uudistunut sovellus korvaa aiemmin käytössä olleen OmaMehiläisen teknisen alustan päällä toimineen sovelluksen. Uusi Päijät-sote digialusta perustuu BeeHealthy Oy:n SuomiSote alustaan ja palvelut toimittaa Harjun terveys Oy. 

Erityisenä kehityskohteena uudessa sovelluksessa ovat olleet käyttäjäystävällisyys ja selkeys. Päijät-Sote -sovelluksessa toimivat lääkärin vastaanotto, puolesta asiointi sekä kyselyiden lähettäminen.  

– Sovelluksessa asiakas voi lisäksi asioida terveydenhoidon ammattilaistiimin luona, tarkastella laboratoriotietoja ja käyntikertomustekstejä. Hän voi myös tarkastella ja peruuttaa ajanvarauksiaan. Myöhemmin sovellukseen saadaan muun muassa omat mittaustulokset, mikä mahdollistaa käyttäjän omien mittauslaitteiden, kuten verenpainemittarin, tietojen lisäämisen sovellukseen, digipalveluiden tuotepäällikkö Rami Autio selventää. 

Tavoitteena saavutettava asiointi ajasta ja paikasta riippumatta 

Hyvinvointialuejohtaja Petri Virolaisen mukaan Päijät-Sote -sovellus vastaa monen asiakkaan toiveisiin. Tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä joka kolmas päijäthämäläinen lataa sovelluksen.  

– Sähköinen asiointi on yhteiskunnassamme laajalti käytössä monissa julkisissa palveluissa. Tavoitteenamme on, että siitä tulee myös sosiaali- ja terveyspalveluissa luonteva ja keskeinen asiointiväylä. Fyysinen tapaaminen ei aina ole välttämätön asian hoitamiseksi, Virolainen toteaa. 

– Haluamme tarjota asiakkaille vaikuttavia, kustannustehokkaita ja saavutettavia palveluita sekä erinomaista asiakaskokemusta. Päijät-Sote -sovellus edistää hoitoon pääsyä ja työn sujuvuutta sekä parantaa sähköisen asioinnin laatua. Se tukee myös kestävän kehityksen periaatteitamme: palvelua saa vaikkapa kotisohvalta ilman, että tarvitsee ajella palvelupisteeseen, Virolainen kuvaa. 

Rami Aution mukaan uudistus merkitsee uuden ajan alkua päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelujen kehityksessä. 

– Sovellus yhdistää jatkossa julkisen puolen digipalvelut samalle alustalle ja tuo palvelut asiakkaalle yhden painalluksen päähän, Autio sanoo.

Ohje Päijät-Sote-sovelluksen käyttöönottoon paijat-sote.fi/paijat-sote-sovellus.

Sovellusta voi käyttää myös osoitteessa paijatsote.suomisote.fi.