Valitse sivu

Lahden seudun jätelautakunta on päättänyt, että sekalaisen yhdyskuntajätteen eli seka- ja energiajätteen kuljetuksessa siirrytään kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen.

Jätelautakunta päätti kokouksessaan siirtyä kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen seka- ja energiajätteen osalta Asikkalassa, Hollolassa, Lahdessa, Myrskylässä, Padasjoella, Pukkilassa, Heinolan taajama-alueella ja Orimattilassa pois lukien Orimattilan Artjärvi. Päätös ei koske alueita, joissa on jo käytössä Salpakierto Oy:n järjestämä jätteenkuljetus sekalaisessa jätteessä eli Orimattilan Artjärveä, Heinolan haja-asutusaluetta ja Kärkölää. Kunnan järjestämään kuljetukseen siirrytään portaittain 1.4.2026-1.3.2027.

Jätelain mukaan sekalaisen jätteen jätteenkuljetus tulee ensisijaisesti järjestää kunnan järjestämänä jätteenkuljetuksena. Jos jätelain 37.1 § ehdot kiinteistön haltijan jätteenkuljetukselle täyttyvät, voi sekalaisen jätteen jätteenkuljetuksen järjestää kiinteistön haltijan järjestämänä. Lahden seudun jätehuoltoviranomaisen tekemän seka- ja energiajätteen kuljetusjärjestelmäselvityksen mukaan jätelain ehdot eivät täyty.

Lisäksi kokouksessa hyväksyttiin ehdotus jätetaksaksi jatkovalmisteluja varten. Jätelautakunta päätti lähettää ehdotuksen jätetaksaksi lausunnoille ja kuultavaksi.

Asiat päätettiin asialistan mukaisesti. Kaikki lautakunnan jäsenet olivat paikalla, paitsi jäsen Jarmo Ruuth ja Harri Niemi. Juha Viitasen sijalla oli Matias Granlund.

Lisätiedot: jätehuoltopäällikkö Tiia Yrjölä, jatehuoltoviranomainen@lahti.fi, 044 416 3634