Valitse sivu

Kärkölän kirjasto siirtyi uusiin tiloihin Kärkölän Yhtenäiskoulun Punasiipeen kesällä 2022. Uudet tilat ovat valoisat ja luonnonvaloa tulee paljon isojen ikkunoiden kautta. Verhot ja kalusteet tuovat väriä muuten valkoiseen tilaan.

Lainaustiskimme- ja nurkkamme saivat uuden ilmeen tiskin ja hyllyn uusiuduttua. Lasten iloksi kirjastoon on asettunut asumaan myös Nalle Puh. Nalle on viihtynyt kirjastossa oikein hyvin ja saa lukuisia halauksia päivittäin pieniltä ja vähän isommiltakin asiakkailta.

Kirjastossa on helppo ja selkeä hyllyjärjestys ja olemmekin saaneet asiakkailta hyvää palautetta siitä, että aineistoa on helppo löytää kun on oppinut järjestyksen. Lasten ja nuorten DVD-levyt ja pelit ovat pyörivissä telineissä, joista olemme myös saaneet kiitosta asiakkailta. Sarjakuvat ovat omana nurkkanaan seinälle sijoitetuissa hyllyissä, joista ne on helppo löytää.

Lastenkirjahyllyjen viereen on sohvien tilalle toivottu pyöreää lasten pöytää ja tuoleja. Sohvaa pienennetään ja se siirretään uuteen paikkaan lehtitornien viereen. Koko koululuokalle yhdessä luettavaksi tarkoitetut luokkasarjat on sijoitettu niin että opettajien on niihin helppo tutustua ja lainata niitä.

Kärkölä-kokoelman kirjat ovat asiakkaiden luettavissa omassa nurkkauksessaan. Olemme saaneet kiitosta siitä, että ne ovat paremmin esillä kuin vanhassa kirjastossa ja vanhoja Hämeenkulman lehtivuosikertoja on käyty lukemassa mielenkiinnolla.

Asiakastietokoneet sijoittuvat kirjaston takaosaan. Katsoimme että siellä on niille rauhallisin paikka. Eteisessä on suuri ilmoitustaulu kunnan ja kirjaston ilmoituksia varten.

Sijaintimme koulun tiloissa on lisännyt lasten ja nuorten lainaamista jonkin verran. Luokkakäyntejä on paljon enemmän kuin vanhassa kirjastossa ja myös vapaa-ajalla lapset käyttävät enemmän kirjastoa. Koulun jälkeen kirjaston tiloissa odotellaan usein harrastuksiin tai Nuokulle siirtymistä.

Kirjastossa on myös paljon kiinnostavaa jouluista luettavaa ja katseltavaa sekä paljon uutuuskirjoja, tule käymään! Aukioloajat

Arja Kuloaro
kirjastovirkailija