Valitse sivu

Perinnepäivää vietettiin sunnuntaina 24.7. Huovilan puistossa. Oli kiva nähdä, että tapahtuma oli huomattu ja paikalle tuli yli 100 henkeä vauvasta vaariin, vaikka samana viikonloppuna oli monia muitakin tapahtumia ympäri Suomea. Puisto oli täynnä iloisia ja aidosti perinteistä kiinnostuneita ihmisiä. Lasten suosikkeja olivat selvästi lampaat ja ponit, joita oli kiva katsella ja rapsutella. Moni lapsi uskaltautui myös jännittävälle poniajelulle.

Perinnepäivässä oli mukavan monipuolinen kattaus erilaisia perinnetaitoja, kuten: käsitöitä, neulakintaan tekoa, vihdan tekoa, Kyykkäpelinäytös, hunajaa, hunajasaippuaa, mehiläisvahakynttilöitä, pirtanauhojen tekoa, lastutöitä, haitarimusiikkia, villan karstausta, rukilla kehräystä, kasvivärjäystä, pärehöylän esittelyä ja itkuvirsiesitys. Myynnissä oli ihania perinneherkkuja, kuten: karjalanpiirakoita, kotijuustoa, Hämäläistä näkkileipää ja kuusenkerkkäsiirappia. 100 kappaletta karjalanpiirakoita myytiin ennätysajassa ja muutkin myytävät herkut menivät kaupaksi hyvissä ajoin ennen tapahtuman loppua.

Oli mukava saada positiivista palautetta tapahtumasta, niin kävijöiltä kuin näytteilleasettajilta. Kärkölän kunta haluaa kiittää järjestäjiä: Kärkölä-seuraa, Kärkölän Karjala-seuraa, Laihon lammasta, Kahvila Tähkää, Akan pajaa, Antiikkistudiota ja monia muita yksityisiä perinnetaitajia sekä tapahtumassa kävijöitä mukavasta päivästä upeiden perinnetaitojen äärellä. Nähdään taas ensi vuonna!

Teksti ja kuvat: Natalie Kuokkanen