Valitse sivu

Ukrainan maahanmuuton avustustyön koordinaatioryhmä kokoontui eilen 21.4.2022 toista kertaa.  Paikalla oli seurakuntien, kunnan, yhdistysten, yrittäjien sekä vapaaehtoisten auttajien edustusta.

Kokoontumisessa todettiin Kärkölän tilanteen olevan tällä hetkellä rauhallinen. Kärkölään sijoittuneiden perustarpeista on huolehdittu ja arjen muovautuminen on hyvällä alulla. Ensiarvoisen tärkeää on turvallinen ympäristö ja toimiva tukiverkosto. Aikuisille etsitään työtä ja lapset käyvät koulua. Vaikka kielimuuri hieman pelottaa, urheiluharrastuksiin ja uusiin ystäviin tutustuminen kiinnostaa jo kovasti.

Hollolan seurakunta on pyytänyt alueensa kunnilta puoltoa yhteisen maahanmuuttokoordinaattorin palkkaamiseksi, johon Kärkölän kunta on suhtautunut positiivisesti. Koordinaattorin toimenkuvaan kuuluu uskontokunnasta riippumatta mm. pitkän aikavälin suunnitelmien tekeminen ja tuki arjessa. Eri uskonnot on huomioitu ja yhteys omiin seurakuntiin saatu.

Järjestämme TIISTAINA 26.4.2022 klo 16-18 keräyksen kunnanviraston aulassa.

Keräykseen voit tuoda:

  • Pilaantumattomia perusruokatarvikkeita
  • Hygieniatarvikkeita
  • Kestokasseja
  • Lahjakortteja paikallisiin liikkeisiin ja palveluihin. Summan voi jakaa useammalle eri lahjakortille, jotta voimme kohdentaa lahjakortteja useammalle henkilölle. Lahjakortit kerätään ja kirjataan keräyksen järjestäjän toimesta.
  • Emme ota vastaan vaatteita tai huonekaluja

Tarvikkeet joille ei Kärkölässä ole välitöntä tarvetta, toimitetaan Lahteen Sammonkatu 8 apupisteeseen. Piste on vapaaehtoistoimijoiden ylläpitämä ja tärkeä avun lähde.

Lisätietoja: Koordinaatioryhmän puolesta antaa Riikka Karjalainen, 045 255 0133 ja Johanna Hurtig, 050 539 0965, johanna.hurtig@evl.fi