Valitse sivu

Valtakunnallinen koulurauha julistettiin 25.8.2021 klo 10. Tänä vuonna teemana on turvallinen koulu. Teemalla halutaan muistuttaa, että koulun tulee turvata lapsille mukava ja viihtyisä oppimisympäristö, jossa ei tarvitse olla huolissaan kiusaamisesta tai yksin jäämisestä.

Hämeen somepoliisit pitivät tänään kaikille oppilaille ja kouluille tarkoitetun aamunavauksen Facebook-livessä. He muistuttivat videolla, että liikenteessä tulee olla varovainen ja liikkua turvallisesti sekä muistaa, että myös somessa kiusaaminen on todella väärin. Kiusaamista tapahtuu eniten lasten ja nuorten käyttämissä Snapchat ja Tiktok -sovelluksissa. Kuvien ja videoiden julkaiseminen toisista ihmisistä ei ole sallittua eikä toisia loukkaavia kommentteja pitäisi julkaista ollenkaan. Koulussa ja koulumatkalla ei saa kiusata, jotta kaikkien olisi mukava tulla hyvällä fiiliksellä kouluun. Kaikki syrjintä ja porukan ulkopuolelle jättäminen on väärin. Kohtele muita miten haluaisit itseäsi kohdeltavan ja kerro kiusaamisesta turvalliselle aikuiselle.

Hämeen somepoliisi Sari vieraili Kärkölän Yhtenäiskoululla jututtamassa nuoria ja toivottamassa turvallista lukuvuoden alkua.

Lue lisää koulurauhasta MLL:n sivuilta.