Valitse sivu

Kaksi kertaa Lahdessa aiemmin koettu IRONMAN 70.3 Finland järjestetään lauantaina 3. heinäkuuta. Koronan takia viime vuonna peruuntunut tapahtuma kerää mittavan osallistujajoukon Lahden satamaan.

– Noudatamme järjestelyissä tarkasti viranomaisten ohjeistuksia ja alueellisia säädöksiä. Tapahtuman järjestäminen on poikkeusjärjestelyin mahdollista heinäkuun alussa. Satamassa liikkumista joudutaan rajoittamaan, joten yleisön toivotaan kannustavan kilpailijoita reitin varrella, kilpailunjohtaja Tiina Boman sanoo.

Tapahtumakeskuksena Lahden satama

Tapahtumakeskuksena toimii Lahden matkustajasatama ja Sibeliustalo, mutta pyöräilyreitti kulkee myös Hollolan ja Kärkölän kuntien alueella. Kilpailijoiden ja muiden liikkujien turvallisuuden vuoksi pyöräilyreitti on kokonaan suljettu autoliikenteeltä pyöräilyosuuden ajan 3.7.2021. Tiesulut ovat aikavälillä 14.30–21.10. Tämä vaikuttaa alueen asukkaiden liikkumiseen. Tarkemmat tiedot on postitettu julkisena tiedotteena koko reitin alueen jakeluna viikolla 25. Tiesuluista kertovat kyltit on asennettu teiden varsille viikolla 24.

Kilpailun pyöräilyreitti on suunniteltu yhdessä Ely:n sekä Hämeen Poliisilaitoksen kanssa. Tapahtuman myöhäisellä alkamisajalla (iltakilpailu) sekä reitin suunnittelulla on pyritty siihen, että tiesuluista alueen asukkaille aiheutuva haitta olisi mahdollisimman pieni. Sulkualueella on 200 liikenteenohjaajaa ja toimintaa valvoo poliisi. Reitillä on valvottuja ylityskohtia ja kattava kiertotieverkosto. Hälytysajoneuvoilla on pääsy reitille normaalisti. 

IRONMAN 70.3 Finland:

  • Kilpailumatkat ovat uinti 1,9 km, pyöräily 90 km ja juoksu 21,1 km
  • Tapahtuma järjestetään Lahdessa kolmatta kertaa.
  • Tapahtumakeskuksena toimivat Sibeliustalo ja Matkustajasatama. Pyöräreitti kiertää Hollolan ja Kärkölän alueella. Pyöräreitti on suljettu liikenteeltä kilpailun ajaksi.

Maanteiden tilapäinen sulku 3.7.2021

www.ironman.com