Valitse sivu

Eduskunta hyväksyi lain työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta 15.12.2020. Samalla kuntakokeilujen aloitusaika siirtyy. Kuntakokeilut alkavat valtakunnallisesti 1.3.2021 ja kestävät kesäkuun 2023 loppuun saakka.

Lahden seudun työllisyyden kuntakokeiluun kuuluvat Lahden lisäksi Asikkala, Hollola, Kärkölä ja Orimattila. Kokeilun piiriin kuuluu yli 11 000 asiakasta.

Kuntakokeiluihin ohjataan kokeilualueilla ne työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi kuntakokeiluun kuuluvat kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat sekä kaikki maahanmuuttajat ja vieraskieliset, jotka ovat joko työttöminä tai työvoimapalveluissa kokeilukuntien työ- ja elinkeinotoimistoissa.

Tavoitteena yhteistyön tiivistäminen Lahden seudulla

-Luomme kuntakokeilun aikana entistä tiiviimmän alueellisen verkoston, jossa asiakkaat, yritykset ja koulutuksen järjestäjät osallistuvat työllisyydenhoitoon yhdessä kuntien ja TE-toimistojen kanssa, sanoo kuntakokeilua Lahden seudulla johtava työllisyysjohtaja Heli Okkonen. 

Lahden seudun kuntakokeilussa korostetaan sopeutumista työelämän muutokseen. Erilaiset urapolut, työurien yhdistelmät ja yrittäjyys luovat uusia mahdollisuuksia työelämässä. Jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen takaavat menestymisen työmarkkinoilla. 

Yksi tärkeimmistä toimintatavoista on henkilökohtainen ohjaus ja vuorovaikutus valmentajan ja työttömän työnhakijan välillä.

Työllisyyden kuntakokeilujen tavoitteena on saada tietoa siitä, parantaako kuntapohjainen palvelujen järjestäminen työllisyyden edistämisen vaikuttavuutta ja työllisyysastetta. Tavoitteiden toteutumista seurataan kokeilun aikana alueilla ja valtakunnallisesti. Kokeilun vaikutuksia arvioidaan kokeilun jälkeen valtioneuvoston tutkimus- ja selvityshankkeena. 

Lisätiedot: työllisyysjohtaja Heli Okkonen, p. 044 4826 496