Valitse sivu

"kipee"Hyvinvointiyhtymän ensihoito- ja päivystyskeskus Akuutti24:n asiakasmäärät ovat nousussa, ja palveluissa esiintyy ajoittain ruuhkaa. Asiakkaita pyydetään kääntymään ensisijaisesti oman terveysaseman puoleen aseman aukioloaikoina. Myös kiireettömät asiat, kuten reseptien uusintapyynnöt tai laboratorio- ja röntgentutkimusten vastaukset hoidetaan omalla terveysasemalla.

Ennen Akuuttiin hakeutumista on syytä soittaa maksuttomaan 116 117-päivystysapunumeroon, jotta ammattilainen voi tehdä hoidon tarpeen arvioinnin puhelimessa ja ohjata suoraan oikeaan hoitoon tai palveluun. Päivystysapu palvelee äkillisissä sosiaali- ja terveysongelmissa ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Puheluihin vastaavat tehtävään perehdytetyt sairaanhoitajat.

Jos soittajan tila ei vaadi käyntiä päivystyksessä, voidaan hänelle antaa ohjeita itsehoitoon tai ohjata omalle terveysasemalle seuraavana arkipäivänä. Päivystysavusta saa myös yleisempää neuvontaa ja ohjausta mahdollisesti päivystyskäyntiä tarvitseviin vaivoihin.

Akuutti24-päivystykseen voi hakeutua hätätilanteessa myös soittamatta. Henkeä uhkaavissa tilanteissa (esimerkiksi kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, kouristelu) soitetaan aina hätänumeroon 112.

Akuutti24:ään saapuessa on hyvä varautua siihen, että jonotusaika voi venyä pitkäksi ruuhkaisimpina hetkinä.

Päivystysapu palvelee numerossa 116 117 (puhelun hinta 0 euroa). Palvelussa on takaisinsoittojärjestelmä. Päivystysapu-palvelun tuottaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella ensihoito- ja päivystyskeskus Akuutti24.

Lisätietoja: ensihoito- ja päivystyskeskuksen johtaja Liisa Kokkonen, 044 719 5994, liisa.kokkonen(a)phhyky.fi

www.phhyky.fi

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.