Valitse sivu

luomuruuan tarjontaa

Kärkölän ruokapalvelujen tavoitteena on lisätä luomuruoan käyttöä päiväkoti- ja kouluruokailussa. Ruokajuomana tarjotaan jatkossa luomumaitoa ja -piimää ja ruokapalveluissa käytetään mahdollisuuksien mukaan muitakin luomuelintarvikkeita.

Valtakunnallinen suositus luomun käytöstä julkisessa ruokapalvelussa on 20 % ja tähän pyritään myös Kärkölässä. Jo aiemmin on tehty linjaus, että ruoan valmistuksessa käytettävien elintarvikkeiden kotimaisuusaste on vähintään 70 %. Kotimaisten luomuelintarvikkeiden käyttö täydentää tätä linjausta.

Luomuelintarviketuotannossa antibioottien käyttö on rajoitettua ja kemiallisia torjunta-aineita tai lannoitteita ei käytetä. Luomun käyttö on ympäristöteko, joka säästää uusiutumattomia luonnonvaroja ja hyödyttää luonnon monimuotoisuuden säilymistä.

Lisätietoja: Eeva Ikonen, palvelupäällikkö, eeva.ikonen(a)karkola.fi, 044 770 2223