Valitse sivu

Tunnelmaa tuvan täydeltä!

tangoArgentiinalaisen tangon tahdit, sävelet ja melodiat täyttivät ja hurmasivat seurakuntakeskuksen lähes täyden salin torstaina 17.10. pidetyssä konsertissa. Romina Bianco & Tango del Norte ottivat yeisönsä Latinalaisen Amerikan ääni -konsertissa. Kunnan ja seurakunnan yhdessä järjestämä musiikki-ilta vei yleisön mukanaan.

Päätähtenä esiintyi Romina Bianco, valovoimainen argentiinalainen naislaulaja. Konsertti oli kunnianosoitus Mercedes Sosalle, jota pidetään Argentiinan merkittävimpinä alan taiteilijana. Sosan asemaa Argentiinassa kuvaa se, että hänen kuoltuaan v. 2009 maassa julistettiin kolmen päivän suruaika. Romina Bianco sytytti Solan tulkinnat ja argentiinalaisen tangon uuteen hurmaan.

Bianco esitti mm. tangoklassikot Elämälle kiitos ja Elämän tarkoitus. Saimme kuulla myös sambaa, mikä on hyvin suosittua varsinkin Buenos Airesin ulkopuolella. Bianco kertoi myös kansantarinoita ja kylänraittien juoruja, joilla lahjakkaimpia taitelijoita paneteltiin kateuden sävyssä. Ohjelman lopulla kuulimme myös vakavampaa, traagista säveltä.

Esitys herätti monen aallon aplodit. Näiden kannustamina Romina esitti suomalaisten rakastaman Liljan kukka -tangon suomeksi ja tempasi yleisönkin lauluun mukaan. Kaiken kaikkiaan erinomainen konsertti!

Teksti: Reijo Päivärinta
Kuva: Kirsi Skantz-Viljakainen