Valitse sivu

Ironman 70.3 Finland

kisaNokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland on suuri, kansainvälinen triathlonkilpailu Lahdessa lauantaina 29.6.2019. Tapahtumaan on ilmoittautunut tällä hetkellä yli 1800 osallistujaa, joista lähes 40 % on ulkomaalaisia.

Kilpailun matkoina on 1,9 km uinti (suoritetaan Lahden Matkustajasatamassa), 90 km pyöräily (Lahden kaupungin sekä Hollolan ja Kärkölän kuntien alueella) ja 21,1 km juoksu (Lahden kaupungin alueella).

Suuren osallistujamäärän sekä kilpailijoiden ja muiden tien käyttäjien turvallisuuden varmistamiseksi koko pyöräilyreitin osuus suljetaan viranomaisen määräyksestä moottoriajoneuvoliikenteeltä ja ohjataan kiertoreiteille. Pyöräilyosuuden aiheuttamat tiesulut ajoittuvat lauantaina 29.6. klo 15.30-21.40 välille ja eri tieosuuksien sulkuajat vaihtelevat 3–6 tunnin välillä.

Kilpailun pyöräilyreittiä on alusta alkaen suunniteltu yhdessä Ely:n sekä Hämeen Poliisilaitoksen kanssa. Tapahtuman myöhäisellä alkamisajalla (iltakilpailu) sekä reitin suunnittelulla on pyritty siihen että tiesuluista alueen asukkaille aiheutuva haitta olisi mahdollisimman pieni.

Sulkualueella on 200 liikenteenohjaajaa ja toimintaa valvoo poliisi. Reitillä on valvottuja ylityskohtia ja kattava kiertotieverkosto. Hälytysajoneuvoilla on pääsy reitille normaalisti.

Sulkuajat ja liikennejärjestelyt