Valitse sivu

Ironman 70.3

pyöräilijätIronman järjestää 29.6.2019 Lahdessa suuren, kansainvälisen triathlontapahtuman, johon odotetaan 1 500 kilpailijaa. Kilpailun tapahtumakeskuksena on Lahden matkustajasatama ja Sibeliustalo ympäristöineen, mutta pyöräilyreitti kulkee myös Hollolan ja Kärkölän kuntien alueella.

Tapahtuma aiheuttaa poikkeavia liikennejärjestelyjä alueella. Suuren osallistujamäärän sekä kilpailijoiden ja muiden tien käyttäjien turvallisuuden varmistamiseksi koko pyöräilyreitin osuus suljetaan viranomaisen määräyksestä moottoriajoneuvoliikenteeltä ja ohjataan kiertoreiteille. Pyöräilyosuuden aiheuttamat tiesulut ajoittuvat klo 16.00-21.10 välille ja eri tieosuuksien sulkuajat vaihtelevat 3–6 tunnin välillä.

Kilpailun pyöräilyreittiä on alusta alkaen suunniteltu yhdessä Ely:n sekä Hämeen Poliisilaitoksen kanssa. Tapahtuman myöhäisellä alkamisajalla (iltakilpailu) sekä reitin suunnittelulla on pyritty siihen, että tiesuluista alueen asukkaille aiheutuva haitta olisi mahdollisimman pieni.

Sulkualueella on 200 liikenteenohjaajaa ja toimintaa valvoo poliisi. Reitillä on valvottuja ylityskohtia ja kattava kiertotieverkosto. Hälytysajoneuvoilla on pääsy reitille normaalisti.

Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland -kilpailussa uidaan 1,9 km, pyöräillään 90 km ja juostaan 21,1 km. Kilpailu alkaa lauantaina 29.6.2019 klo 16.00 ja jatkuu yli puolenyön.