Valitse sivu

aktiivista keskustelua tuki- ja rahoitusvaihtoehdoista

Yrittäjäilta

Yrittäjien rahoitusinfo pidettiin torstaina 17.1.2019 kunnanviraston valtuustosalissa. Paikalla oli noin 20 osallistujaa ja keskustelu oli aktiivista.

Tilaisuuden aluksi rahoitusvaihtoehtoja esitteli ELY-keskuksen yritysrahoituksen Team Finland koordinaattori Matti Nykänen. Maaseuturahoituksesta kertoi rahoitusasiantuntija Kari Palvaila ja yrittäjien käytössä olevia työllistämistuen vaihtoehtoja esitteli TE-toimiston yrityspalveluista palveluesimies Timo Toivettula. Hämeen TE-toimiston palveluista yrityksille ja työnantajille sekä starttirahoituksesta kertoi Mika Tonteri.

Hämeen ELY-keskus jakoi vuonna 2018 2,2 Meur yritysavustuksia. Lisäksi Kanta- ja Päijät-Hämeessä jaettiin maaseutuohjelman tavoitteiden mukaisia investointitukia noin 2 Meur. Tukivaihtoehtoja esiteltiin kattavasti ja esimerkkeinä tukimuodoista tuotiin esille mm. uuden lämpölaitoksen investoinnin tuki, joka voi olla 30 % sekä maaseudun mikroyritysten jalostushankkeelle osoitettu jopa 35 % tuki.

Palkkatukea vuonna 2018 alueellamme myönnettiin noin 20 Meur ja tukipäätöksiä tehtiin 3.500 kappaletta. Erilaisia tukimuotoja ja rahoitusta on tarjolla hyvin monipuolisesti ja niitä kannattaa hakea heti alkuvuodesta. Esityksissä kannustettiin käyttämään tarjolla olevat mahdollisuudet yrityksen kehittämiseen ja yrittäjyyden aloittamiseen.

Tilaisuuden päätteeksi ProAgrian yritysasiantuntija Karita Alen esitteli Kasvu Open -sparrausohjelmaa sekä HYMY II -hanketta, jossa hyvällä yhteistyöllä saadaan menestyviä yrityksiä Hämeeseen. Kasvu Open on Suomen suurin pk-yrityksille suunnattu sparrausohjelma.

Uusiutuva metsä ja maaseutu -Kasvupolku -sparraukseen valitaan mukaan 30 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa yritystä, jotka ammentavat toimeentulonsa maaseudusta, metsästä ja luonnosta. Haku Uusiutuva metsä- ja maaseutu Kasvupolulle on avoinna 20.1.2019 asti, joten vielä ehtii hakemaan. Lisätietoja tarjolla tekstissä olevien linkkien kautta.

Lisätiedot:

  • Elinkeinoasiat, Markku Koskinen, 045 1604164, markku.koskinen(a)karkola.fi
  • Työllistämisasiat, Petra Nevalainen, 044 770 2212, petra.nevalainen(a)karkola.fi
  • TE-toimisto, yrityspalvelut, 0295 041 440, yrityspalvelut.hame(a)te-toimisto.fi
  • ELY-keskus, 0295 025 000
  • Pro Agria, Etelä-Suomi, 020 747 3000, info.etela(a)proagria.fi