Valitse sivu

Hyvähenkinen ja ratkaisukeskeinen keskustelutilaisuus

Sisäilma infoSisäilmatalo Kärki Oy:n asiantuntija Miikka Kronqvist esitteli Kärkölän Yhtenäiskoulun Opintien toimipisteen rakenteiden kuntotutkimusten tulokset ja asiantuntijan ehdotuksen korjaussuunnitelmien toteuttamisesta.

Tiedotustilaisuus järjestettiin torstaina 11.10.2018 klo 17:00 alkaen Kärkölän kunnantalon valtuustosalissa, jossa paikalla oli noin 50 kuulijaa.

Tilaisuuden alussa Kronqvist esitteli koulukiinteistön kaikkien tutkittujen osien rakennetutkimusten tulokset. Yleisön esittämät olennaiset huomiot ja kysymykset saivat esittelijältä kiitosta ja vastavuoroisesti asiantuntijan vastaukset tyydyttivät aktiivista yleisöä.

Tulosten ja korjausehdotusten esittelyjen jälkeen pormestari Markku Koskinen kertoi yhteinäiskoulun kiinteistöjen ja sisäilmaoireilun tilasta sekä kunnan toteuttamista toimenpiteistä, joilla sisäilman laatua on aktiivisesti parannettu.

Tämän jälkeen pormesti esitteli Opintien kiinteistön eri osiin terveydensuojeluviranomaisten ohjauksessa suunnitellut korjaustoimenpiteet, joilla kiinteistön käyttöikää voidaan jatkaa ja turvata koulun käynnin jatkuminen ennen kokonaan uuden koulun valmistumista.

Lopuksi pormestari esitteli yhtenäiskoulun uusien osien suunnittelun tilanteen ja mahdollisen etenemisen aikataulun sekä investointien ennakoitavat vaikutukset kunnan talouteen. Kokonaisuutena tilaisuus oli rakentava ja eteenpäin katsova sekä yhteisöllisyyttä vahvistava.

Kaikilla keskusteluun osallistuvilla tuntui olevan yhteinen näkemys, että tehty proaktiivinen valmistelu ja esitetyt toimenpiteet ovat perusteltuja.