Valitse sivu

Päijät-Hämeessä oma numero

TaksiHeinäkuun alusta alkaen kaikki Kelan korvaamat taksimatkat tilataan Päijät-Hämeessä numerosta 0800 94 220.

Heinäkuun alusta alkaen asiakas saa korvauksen taksimatkasta vain, jos hän tilaa matkan palveluntuottajalta, jonka kanssa Kela on tehnyt sopimuksen taksimatkojen palveluista. Päijät-Hämeessä taksi tilataan numerosta 0800 9 4220 (Taksi Päijänne Oy). Tästä numerosta tilatusta matkasta asiakas maksaa omavastuun, joka on enintään 25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Tilauspuhelu on maksuton.

Taksi Päijänne Oy vastaa kaikista taksikuljetuksiin liittyvistä käytännön järjestelyistä, kuten tilausten vastaanottamisesta, matkojen yhdistelystä, välityksestä, kuljetusten järjestämisestä, muista palveluista sekä asiakaspalautteen vastaanottamisesta ja käsittelystä.

Taksi tilataan numerosta 0800 9 4220 seuraavissa kunnissa: Asikkala, Hartola, Hollola, Heinola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki, Sysmä.

Kuulovammaiset voivat tilata taksin tekstiviestillä

Kuulo- ja puhevammaiset asiakkaat voivat edelleen tilata taksimatkansa tekstiviestillä. Koska osa Kelan taksimatkoja järjestävistä palveluntuottajista vaihtuu, asiakkaan on kuitenkin ilmoitettava ensimmäisellä tilauskerralla tietonsa puhelimitse, vaikka hän olisi käyttänyt palvelua aiemmin. Jotta asiakas saa Lapin suorakorvausalueella tekstiviestipalvelun käyttöönsä, hänen on ensinilmoitettava tietonsa soittamalla numeroon 0800 9 4220.

Oikeus vakiotaksiin säilyy

Alle 16-vuotiaalla yksin matkustavalla lapsella tai vaikeasti sairaalla lapsella on edelleen oikeus vakiotaksiin eli tutun taksinkuljettajan käyttöön. Oikeuden vakiotaksiin voi saada myös yksilöllisen harkinnan perusteella. Edellytyksenä sen järjestymiselle 1.7.2018 jälkeen on, että Kelan korvaamia taksikuljetuksia järjestävä tilausvälitysyhtiö pystyy osoittamaan asiakkaalle vakiotaksin.

Kustannukset Päijät-Hämeessä 3,7 milj. euroa

Vuonna 2017 Kela korvasi Päijät-Hämeen suorakorvausalueella 98 955 taksimatkaa. Korvauksia maksettiin 14 181 henkilölle, ja niiden kustannukset olivat 3,7 milj. euroa.

Yhteensä Kela korvasi vuonna 2017 noin 3,3 milj. taksimatkaa noin 361 000 henkilölle. Taksimatkoista maksettiin korvauksia 153 milj. euroa.

Suorakorvausjärjestelmä, jossa matkat tilataan alueellisesti keskitetyistä tilausnumeroista, on ollut käytössä koko maassa alkuvuodesta 2015.

Kela korvaa terveydenhuoltoon tehdyn matkan kustannuksista, kun matka on tehty sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi. Matkat korvataan yleensä halvimman käytettävissä olevan matkustustavan mukaan. Jos sairaus, vaikea vamma tai liikenneolosuhteet edellyttävät erityisajoneuvon, esimerkiksi taksin käyttöä, korvaus voidaan maksaa erityisajoneuvon käytöstä aiheutuneiden kustannusten mukaan.

Lue lisää:

Milloin ja miten Kela korvaa taksimatkoja?

Kela ostaa taksipalvelun maakunnallisilta välityskeskuksilta