Valitse sivu

Sanni Grahn-LaasonenOpetusministeri Sanni Grahn-Laasonen teki maanantaina 13.11.2017 kuntavierailun Kärkölään. Tapaaminen järjestettiin Suivalan pitokartanossa. Tilaisuudessa keskusteltiin ajankohtaisista asioista mm. SoTe-uudistuksen ja toisen asteen ammatillisen koulutuksen reformin vaikutuksista kuntiin.

Kunnan omista lähtökohdista merkittävin keskustelu käytiin koulujen sisäilmatilanteesta ja koulurakentamisen rahoittamisesta. Esille nousivat myös lukio-opintojen vaihtoehdot lähialueella ja koulustarjonnan sekä kulkuyhteyksien vaikutukset lukio-opintoihin hakeutuvien määrään.

Keskustelua käytiin myös erikoislukioista sekä yhteistyö- ja etälukiomalleista. Ministerin tunnisti puualan vahvaksi osaamisalaksi Kärkölässä ja koko Päijät-Hämeessä. Grahn-Laasonen nosti esille myös kirjastotoimen kehittämisen merkityksen osana tulevaisuuden koulun kehittämistä.

Tapaamisessa kuntaa edustivat kunnanvaltuuston varapuheenjohtajat Martti Aslamaa ja Hannu Nurminen, kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Sini Sivo ja jäsen Jouni Nieminen, sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Eero Lepola sekä virkamiehistä kunnanjohtaja Seppo Huldén, kunnansihteeri Anja Vitie ja rehtori-sivistysjohtaja Petri Käkönen.

Teksti ja kuva: Jouni Nieminen