Valitse sivu

Ruokamatkailu

Kärkölän syötävän hyvät kylät

Syötävän hyvät kylät -ruokamatkailuhanke on hieno tapa edistää paikallisen ruokakulttuurin tunnettuutta sekä matkailua alueella ja se perustuu paikalliseen lähiruokaan sekä yrittäjyyteen. Hanke tukee paikallisia tuottajia ja ravinnon tarjoajia sekä houkuttelee matkailijoita alueelle. Samalla se vahvistaa alueen yhteisöä ja taloutta.

Ruokamatkailuhanke on erinomainen tapa lisätä alueen vetovoimaa matkailukohteena, edistää paikallista ruokakulttuuria ja lisäksi se tukee paikallisia elinkeinoja. Se myös lisää matkailijoiden ymmärrystä ja arvostusta erilaisista ruokakulttuureista ja ruoan tuotannon prosesseista. Samalla se tekee tunnetuksi Päijät-Hämäläistä maaseutua matkailukohteena.

Syötävän hyvät kylät -ruokamatkailuhanke pyrkii myös vahvistamaan kyläyhteisöjä, edistämään paikallista kulttuuria ja tarjoamaan kyläläisille mahdollisuuden vaikuttaa oman ympäristönsä kehittämiseen. Hanke tukee tätä kautta myös kyläyhteisöjen elinvoimaisuutta.


14.6.2024: Kärkölän kunta sai Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta myönteisen päätöksen lain maaseudun kehittämisen tukemisesta rahoituskaudella 2023–2027 (1325/2022) mukaisesta hanketuesta. ELY-keskus myöntää hanketukea Kärkölän syötävän hyvät kylät – ruokamatkailuhankkeelle. Tukea myönnetään 64 800 euroa (Euroopan unionin osuus + valtion osuus). Hankkeen hyväksytty rahoitus on yhteensä 81 000 euroa. Hanke kestää 2025 vuoden loppuun asti.


Tavoitteet

Ruuantuottajat ja ravintolat:

  1. Lisätä kunnan ruokatoimijoiden yhteistyötä ja verkostoitumista sekä yhdessä tekemistä.
  2. Tuoda paikalliset tuottajat ja ravintolat yhteen.
  3. Edistää paikallista ruokakulttuuria ja elintarviketuotantoa.
  4. Luoda kestävän kehityksen periaatteisiin perustuva lähiruokamatkailukonsepti.

Matkailu:

  1. Houkutella matkailijoita alueelle ruokateeman houkuttelevuuden avulla.
  2. Tarjota matkailijoille unohtumaton kokemus paikallisesta ruokakulttuurista ja tuotteista nimellä ”Syö ja juo tiesi läpi Kärkölän.”

Kylät:

  1. Edistää paikallista kulttuuria, perinnettä ja yhteisöllisyyttä kylissä.
  2. Osallistaa kylien ihmiset, yhdistykset ja yritykset oman kylänsä kehittämiseen sekä elinvoiman vahvistamiseen.
  3. Vahvistaa kyläyhteisöjen elinvoimaa ja kehittää niitä houkutteleviksi paikoiksi asua ja vierailla.

Ajankohtaista ruokamatkailuhankkeessa:

Natalie Salonen
Viestintäassistentti 
044 770 2149
Matti Skyttä
Kehityspäällikkö 
044 770 2025

Kärkölän syötävän hyvät kylät Powerpoint-esittely