Valitse sivu

Kärkölän kunta on päättänyt 21.6.2021 ulkoistaa ICT-palvelunsa Tieralle. Kunta haluaa Tiera-kumppanuuden avulla järjestää ICT-asiat uudella tavalla ja kasvattaa ICT-palveluiden toimintavarmuutta sekä hyötyä laajemmasta kuntatoimijoiden ICT-yhteistyöstä. Tiera vastaa jatkossa Kärkölän kunnan ICT-palveluiden ylläpidosta ja kehittämisestä.

-Teimme ICT-yhteistyötä aiemmin Hollolan kunnan kanssa. Tunnistimme kasvaneet vaatimukset ja lähdimme hyvässä yhteistyössä selvittämään eri ratkaisuvaihtoehtoja ICT-palvelutuotantomme uudelleen järjestämiseksi. Kunnan panostukset ICT-palveluihin ovat olleet alimitoitettuja kasvussa olevien tietoturvariskien hallinnan näkökulmasta ja myös kunnan omiin digitalisaation hyödyntämistavoitteisiin nähden, sanoo Kärkölän kansliapäällikkö Jouni Nieminen.

Kärkölän kunnan Tiera-yhteistyön tavoitteena on jatkossa se, että kunnalla on käytössä ajanmukaiset, käyttäjien tarpeisiin joustavasti mukautuvat sekä tietoturvalliset ja tarpeiden mukaan uudistuvat ICT-palvelut.

-Vaihtoehtoina tarkastelimme oman henkilöstön palkkaamista, ICT-palveluiden kilpailuttamista ja tilaamista yhdeltä tai useammalta palveluntuottajalta sekä yhteistyötä inhouse-kumppanin kanssa. Toimintaympäristömme vaatimukset sekä tarve kehittää digitaalisia palveluita edellyttävät enemmän kuin pystymme itse järkevästi tuottamaan. Näimme, että inhouse-yhteistyöllä pystymme parhaiten vastaamaan tarpeisiimme. Näissä asioissa Tiera kuntiin erikoistuneena inhouse-kumppanina voi meitä kokonaisvaltaisesti auttaa, Nieminen lisää.

Tieran ulkoistuspalvelut soveltuvat kunnille ja kaupungeille, riippumatta niiden kokoluokasta

Kärkölä on Päijät-Hämeen kolmas kunta, joka ulkoistaa ICT-palvelunsa omistamalleen inhouse-yhtiö Tieralle. Ulkoistuspäätöksen ovat aiemmin maakunnassa tehneet jo Asikkalan kunta ja Orimattilan kaupunki.

-Se on hienoa, että yhä useampi kuntatoimija Päijät-Hämessä on valinnut Tieran heidän ICT-palveluidensa järjestelijäksi, tuottajaksi ja kehittäjäksi. Alueellisen toimintamme kasvaminen vahvistaa kaikkia mukaan lähteviä kuntatoimijoita. Kärkölä hyötyy muiden tavoin alueellisen toimintamme lisäksi valtakunnallisen organisaatiomme osaamisesta ja kokemuksesta, sanoo Tieran liiketoimintajohtaja Jyri Lehtonen.

Lisätietoja:

Jyri Lehtonen
Liiketoimintajohtaja
Kuntien Tiera Oy
044 907 2464
jyri.lehtonen(a)tiera.fi
Jouni Nieminen
Kansliapäällikkö
Kärkölän kunta
044 770 2206
jouni.nieminen(a)karkola.fi
Arja Fodstad
Myyntijohtaja
Kuntien Tiera Oy
050 523 2213
arja.fodstad(a)tiera.fi