Valitse sivu

Kärkölän kunta toteuttaa joukkoistetun ajoratakartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelillä: paikalliset tienkäyttäjät poimivat kartalta rahanarvoisia virtuaalimarjoja katuja ja liikennemerkkejä kuvatessaan.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 25.5. klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Kärkölän kadut on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Autoilevat pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla tiestä videota. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

– Kerätyt objektit katoavat reaaliajassa kaikkien käyttäjien kartoilta, mikä ilmaisee osallistujille selkeästi, mistä tietoa on vielä keräämättä. Ansaita voi jopa parikymmentä euroa tunnissa, kunnes Kärkölän koko 50 kilometrin katuverkko on saatu kartoitettua, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen niistä analysoidaan tekoälyn avulla teiden päällystevauriot sekä liikennemerkit. Näin kunta saa inventaarion lisäksi tarkkaa dataa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa. Heinäkuussa kartoitusvuoroon pääsevät pyörätiet.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka konsepti on otettu käyttöön Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Briteissä.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty datankeruun ja mikrotöiden joukkoistamiseksi kuntalaisille.

Pelillä on kartoitettu ennätysvauhtia muun muassa katuja, pyöräteitä, kaivonkansia ja puistonpenkkejä.

Yhteystiedot:

Emilia Lehikoinen
Tekninen johtaja, Kärkölän kunta
044 770 2056
emilia.lehikoinen(a)karkola.fi

Toni Paju
Toimitusjohtaja, Crowdsorsa
050 322 6263
toni.paju(a)crowdsorsa.com