Valitse sivu

Harjun terveys tuottaa 1.1.2021 alkaen Kärkölän kunnan asukkaiden avosairaanhoidon, suun terveydenhuollon ja perustason mielenterveyspalvelut. Kärkölän sote-keskus palvelee ma-pe klo 8–16 osoitteessa Opintie 1, 16600 Kärkölä.

Avosairaanhoidon keskitetty puhelinnumero 03 410 89 420 palvelee ma-pe klo 8–20 ja la klo 10– 16.

Jos kyseessä on henkeä uhkaava tilanne, ota yhteyttä hätänumeroon 112. Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin päivystys on Päijät-Hämeen keskussairaalan yhteydessä Akuutti24:ssä, soita ensin Päivystysavun numeroon 116117.

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuolto antaa hammas- ja suusairauksien ennaltaehkäisy- ja hoitopalveluja. Suun terveydenhuollon asioissa palvelemme keskitetysti ma-pe klo 8–16 numerossa 040 688 8675. Hoitoon pääsyn tarve ja kiireellisyys arvioidaan alustavasti ensimmäisessä yhteydenotossa.

Päivystyshoitoa saat arkisin omasta hammashoitolasta. Iltaisin ja viikonloppuisin voit hakeutua Akuutti24-hammaslääkäripäivystykseen soittamalla ensin Päivystysavun numeroon 116117.

Digitaaliset palvelut

Kärkölän asukkailla on 1.1.2021 alkaen käytössään myös uudenlaiset digitaaliset palvelut. Ympäri vuorokauden palvelevalla Digiklinikalla saa apua oireisiin ja sairauksiin, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimusta. Digitaaliset palvelut saa käyttöön lataamalla sovelluskaupasta OmaMehiläinen-sovelluksen älypuhelimelle tai kirjautumalla verkkopalveluun osoitteessa harjunterveys.fi/digiklinikka.

Laboratoriopalvelut

Laboratoriopalvelut tuottaa Fimlab Laboratoriot Oy. Ajanvaraus onnistuu sähköisesti osoitteessa fimlab.vihta.com tai puhelimitse ma-pe klo 7–18 numerosta 010 808 515. Asiakasneuvonta opastaa laboratoriopalveluita koskevissa kysymyksissä ma-pe klo 8–16, numerossa 03 311 74445.

Laboratoriolähetteen saatuasi voit asioida missä tahansa Fimlabin näytteenottopisteessä. Näyt-teenottopisteiden tarkemmat aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät Fimlabin verkkosivuilta www.fimlab.fi.

Kärkölän laboratorion näytteenotto palvelee ajanvarauksella maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 7.30–13.30. Voit asioida ilman ajanvarausta, mikäli hoitoyksikkösi on pyytänyt tutkimukset päivystyksenä, haet tarvikkeita kotinäytteenottoa varten tai palautat kotona otettuja näytteitä.

Neuvolapalvelut

Kärkölän äitiys-, lasten- ja ehkäisyneuvola palvelee Kärkölän sote-keskuksessa. Neuvolan ajanvaraus ja neuvonta palvelee puhelimitse arkisin klo 8–13 numerossa 044 416 3103.

Voit perua aikasi tekstiviestillä numeroon 045 7395 9176. Kirjoita viestiin nimesi ja peruessasi lapsesi aikaa myös lapsesi nimi, tarkka vastaanottoaika ja neuvolan toimipiste. Uutta aikaa ei voi varata tekstiviestillä.

Yleistä neuvontaa antava äitiys- ja lastenneuvolan chat palvelee arkisin klo 9–13 Päijät-Soten verkkosivuilla osoitteessa paijat-sote.fi.

Mielenterveyspalvelut

Lahden, Nastolan, Iitin ja Kärkölän terveysasemien psykiatriset sairaanhoitajat siirtyvät Harjun terveys oy:n palvelukseen. Psykologit palvelevat vakavien kriisien hoidon osalta myös Harjun terveyden alueen asukkaita. Mielenterveysasioissa soitetaan avosairaanhoidon keskitettyyn puhelinnumeroon 03 410 89 420.

Opiskelijaterveydenhuoltoa tukeva psykologin palvelu päättyy ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden terveydenhuollon siirtyessä YTHS:n hoidettavaksi.

Päihdepäivystys

Päihdepäivystys toimii edelleen arkisin klo 8.15–11.00 ja paikkana on Lahden pääterveysaseman ”Harju”-osan 1. kerros. Päihdesairaanhoitajan päivystysnumerona säilyy 044 482 8214, numerossa on takaisinsoittopalvelu. Päihdepäivystys on ikärajaton ja tarkoitettu Heinolaa ja Sysmää lukuun ottamatta kaikkien Päijät-Hämeen kuntien asukkaille. Myös päihdesairaanhoitajien ajanvarausvastaanotot ovat ikärajattomia eikä niihin tarvita lähetettä.

Päihdepsykiatrian poliklinikka

4.1.2021 toimintansa aloitti ikärajaton Päihdepsykiatrian poliklinikka, jonka tehtäviin kuuluu mm. erityisosaamista vaativien päihdepotilaiden hoidon tarpeen arviointi ja järjestäminen. Yksikkö sijaitsee päihdepäivystyksen tavoin Lahden pääterveysaseman ”Harju” -osan 1. kerroksessa. Lähetteet ja konsultaatiopyynnöt yksikköön osoitetaan psykiatrian pkl 1:lle.

Artikkelia muokattu 24.11.2022: Päivitetty neuvolapalveluiden peruutusnumero.