Valitse sivu

Etelä-Päijät-Hämeen turvallisen ja viisaan liikkumisen suunnitelma on valmistumassa

sopukkaEtelä-Päijät-Hämeen kunnat Hollola, Kärkölä ja Orimattila ovat laatineet Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa turvallisen ja viisaan liikkumisen suunnitelman. Asennemuutoksella on suuri vaikutus liikkumiseen. Suunnitelma painottaakin vastuullista ja turvallisuushakuista liikennekäyttäytymistä. Lisäksi seudun liikenneympäristöä muokataan turvallisempaan suuntaan.

Suunnitelmassa on asetettu liikenneturvallisuustyön pitkän aikavälin visio, joka pohjautuu valtakunnalliseen nollavisioon. Etelä-Päijät-Hämeessä vedotaan jokaiseen liikkujaan: ”Minä ja sinä olemme vastuussa turvallisesta liikkumisesta ja välitämme myös muista. Kenenkään ei tarvitse kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä.” Vision tueksi Etelä-Päijät-Hämeen kunnat ovat asettaneet seitsemän toiminnallista tavoitetta liikenneturvallisuustyölle:

  1. Vastuullinen liikennekäyttäytyminen lisääntyy
  2. Nuorten liikenneturvallisuus parantuu
  3. Iäkkäiden turvallinen ja omatoiminen liikkuminen lisääntyy
  4. Ylinopeudet vähenevät
  5. Liikenne ja liikenneturvallisuus otetaan huomioon uusien kiinteistöjen rakentamisessa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa
  6. Rattijuopumus liikenteessä vähenee
  7. Radan ylittämisen turvallisuus parantuu (tasoristeykset ja muut ylitykset).