Valitse sivu

Kärkölän kunnan on tarkoitus jatkaa Opetus- ja Kulttuuriministeriön Harrastamisen Suomen mallin mukaista harrastustoimintaa lukuvuonna 2023–2024. Hankkeen tavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen harrastustoiminnan kautta. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Toiminnan käynnistyminen edellyttää myönteistä valtionavustuspäätöstä, jolla tuetaan toiminnan toteuttamista. 

Harrastustoiminta on suunniteltu lukuvuoden 2022-2023 aikana saatujen kokemusten ja saatavilla olevien ohjaajaresurssien puitteissa. Harrastustoiminta ovat myös toiminnan puolesta vakuutusten piirissä.

Viikolla 35 alkavan harrastustoiminnan ilmoittautuminen alkaa 13.2. ja päättyy 21.2.

Harrastustoimintaan voi ilmoittautua jokainen perusopetuksen (1.-9.lk) oppilas. Harrastustoimintaryhmät kokoontuvat ikäryhmäkohtaisesti niin, että 7.-9. luokkalaisille järjestetään harrastustoimintaa maanantaisin klo 14-15, 1.-3. luokkalaisille tiistaisin klo 13-14 ja 4.-6.luokkalaisille keskiviikkoisin klo 14-15. Koulukuljetuksen piirissä olevien oppilaiden koulukuljetukset lähtevät välittömästi harrastustoiminnan päättymisen jälkeen noin klo 14.10 tai klo 15.10.  

Harrastusryhmä perustetaan, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 7. Ryhmän maksimiosallistujamäärä on 15. Mikäli maksimiosallistujamäärä tulee täyteen, myöhemmin ilmoittautuneille tarjotaan paikkaa varalle valituista harrastusryhmistä. 

Harrastustoimintaryhmän toteutuminen vahvistetaan ilmoittautuneille ja huoltajille Wilman välityksellä ennen lukuvuoden alkua. 

Ilmoittautuminen harrastustoimintaan tästä:  https://forms.office.com/e/Pi7gruj01M

Harrastusmahdollisuudet:

1.-3. luokkalaiset/Tiistaina klo 13-14

Kotitalouskerho: Harjoitellaan kotitalouden toimintatapoja ruuanvalmistuksen ja kodinhoidon kautta, sekä tutustutaan eri ruoka-aineisiin ja niiden käsittelyyn. Kerhossa valmistetaan ikätasolle sopivia pikkuruokia pääsääntöisesti ilman uunia ja liettä.

Parkour: Parkour-tekniikoiden harjoittelua ikä – ja taitotasolle sopivalla tavalla.

Uinti: Leikitään ja pelataan vedessä sekä opetellaan eri uintitekniikoita.

Tanssi ja sirkus: Tutustutaan tanssin ja sirkuksen alkeisiin. Tunti koostuu sirkusaiheisesta liikunnasta / leikeistä, välineharjoituksista, akrobatian alkeista ja tanssiosuudesta.

Kuoro: Kuorossa lauletaan eri vuoden aikoihin ja tapahtumiin liittyviä lauluja. Kuoro esiintyy koulun juhlissa ja tapahtumissa. Tule mukaan laulamaan!

4.-6. luokkalaiset/Keskiviikkona klo 14-15

Tiedekerho: Oletko joskus ihmetellyt, miksi mustikka värjää sormet punertaviksi, mutta pesun jälkeen jäljet ovatkin muuttuneet violeteiksi. Tai miksi tyhjö pullo kelluu veden pinnalla, mutta täysi pullo painuu pohjaan. Jos olet joskus miettinyt näitä tai muita samankaltaisia havaintojasi tule tiedekerhoon. Tiedekerhossa tutkitaan ja ihmetellään ympäröivää maailmaa ja sen ilmiöitä tekemällä pieniä kokeita tutuilla aineilla ja välineillä.

Liikuntakerho: Mailapelit, erilaiset pallopelit sisällä ja ulkona sekä kehonhallinta.

Kotitalouskerho: Kotitalouskerhossa opetellaan kotitalouden toimintoja ruuanvalmistuksen ja kodin ylläpidon kautta. Kerhossa valmistetaan ikätasolle sopivia pikkuruokia pääsääntöisesti ilman uunia ja liettä.

Parkour: Parkour-tekniikoiden harjoittelua ikä – ja taitotasolle sopivalla tavalla.

Uinti: Leikitään ja pelataan vedessä sekä opetellaan eri uintitekniikoita.

Lautapelikerho: Pelataan yhdessä lautapelejä.

Kuvataide ja kädentaidot: Käsityö- ja kuvaamataidon kerhossa harjoitellaan arkisia kädentaitoja esimerkiksi käsinompelun, ompelukoneen käytön ja erilaisten lankatekniikoiden parissa ja tutustutaan kuvaamataidon parissa muotoiluun ja piirtämisen eri tapoihin. Tavoitteena on valmistaa käsityö- ja kuvaamataidon esineitä ja käyttötavaroita oppilaiden toiveiden mukaisesti.

7.-9. luokkalaiset/Maanantaina klo 14-15

Kotitalouskerho: Kotitalouskerhossa opetellaan kotitalouden toimintoja ruuanvalmistuksen ja kodin ylläpidon kautta. Kerhossa valmistetaan kerholaisten toiveet huomioiden erilaisia ruokia.

Parkour: Parkour-tekniikoiden harjoittelua ikä – ja taitotasolle sopivalla tavalla.

Uinti: Pelataan vedessä sekä opetellaan eri uintitekniikoita.

Lisätietoja: Petri Käkönen, sivistysjohtaja, petri.kakonen@karkola.fi, 044 770 2130