Valitse sivu

Seudullisen Ympäristöviikon ja julistekilpailun aiheena on tänä vuonna Muuttuva ilmasto. Elämme muuttuvassa maailmassa, eikä sitä kannata pelätä. Niin on tapahtunut aina. Mutta aikaisemmasta poiketen nyt valinta muutoksen vaikutuksesta ja nopeudesta on suurelta osin ihmisen käsissä. Voimme vaikuttaa kuinka paljon ilmasto muuttuu ja miten muutoksiin suhtaudumme ja sopeudumme. Muutos tapahtuu, olkaamme siis valmiina!

Päijät-Hämeen kunnat viettävät 28. ympäristöviikkoa monipuolisella ohjelmalla poikkeuksellisesti useamman viikon ajan. Viikot päättyvät Maailman ympäristöpäivään 5.6., mutta ohjelmaa löytyy osasta kunnista myös tämän jälkeen. Vuoden teema liittyy Päijät-Hämeen liiton koordinoimaan Kuntien ilmastosuunnitelmat- hankkeeseen, jossa laaditaan ilmastosuunnitelmat Asikkalan, Hartolan, Hollolan, Iitin, Kärkölän, Padasjoen ja Sysmän kunnille. Suunnitelmissa huomioidaan muuttuva ilmasto ja siihen varautuminen, sekä muutokset hillitsevät toimet. Lahden kaupungilla, Heinolan kaupungilla ja Orimattilan kunnalla on jo olemassa ilmastosuunnitelmat, ja Kuntien ilmastosuunnitelmien laadinnan jälkeen voimme koko Päijät-Hämeessä jatkaa hyvää työtä kohta kestävämpää tulevaisuutta yhdessä. Tähän kutsumme mukaan kaikki kuntien toimijat.

Kärkölän ympäristöviikkojen ohjelma:

  • 15.4.–5.6. Miljoona roskapussia -kampanja – Tule mukaan!
  • 20.5.–9.6. Päijät-Hämeen Ympäristöviikon julistenäyttely Kouluravintola Apila (Pormestarinkuja 1, Järvelä)
  • 22.5. Päijät-Hämeen ilmastokokous kuntien päättäjille
  • 23.5. Roinaralli-keräyskierros Kärkölässä
  • 24.5. Kevätkipinä -hyvinvointipäivä klo 10-21 monenlaista ohjelmaa kuntalaisille (Virkatie 1-5)
  • 30.5. Vieraslajit ympäristössämme -verkkotapahtuma klo 17.30. Miten vieraslajit vaikuttavat ympäristöömme ja alkuperäisiin kasveihin. Entä mitä niille pitäisi tehdä. Tule kuulolle!
  • 9.6. Kärkölä-päivä Huovilan puistossa (Museontie 17, Kärkölä) klo 11-14, vuoden ympäristöteko 2024 -palkinnon jako

Kunta haastaa kuntalaiset keräämään roskia ympäristöviikoilla osana Miljoona roskapussia -kampanjaa!

Ympäristöviikkojen ensimmäisen viikon ajan 20.-26.5. osoitteessa Hähkäniementie 2 on roskalava, jonne kerättyjä roskapusseja voi viedä. Myös omaan sekajäteastiaan voi laittaa kerättyjä roskapusseja. Otathan kuitenkin huomioon, ettei roskalavalle tai sekajäteastiaan saa laittaa mitään vaarallista jätettä.

Muista merkitä kerätyt roskapussit roskapussilaskuriin osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia. Laskurista voit seurata oman ja naapurikuntien tilannetta ja kisata mikä kunta yltää parhaimpaan tulokseen!

Vaikka roskalava onkin vain viikon käytettävissä, Miljoona roskapussia -kampanja jatkuu kuitenkin 5.6. asti eli koko ympäristöviikkojen ajan.

Päijät-Hämeen Ympäristöviikon julistekilpailun voittajat on valittu

Ympäristöviikolle valitaan vuosittain teemaan sopiva julistekuva kilpailulla, johon kutsutaan Päijät-Hämeen kuntien ala- ja yläkoulut sekä lukiot. Kunnat päättävät voittajat ja palkitsevat ne omassa kunnassaan. Kuntien voittajat jatkavat maakunnalliseen kilpailuun, jossa äänestetään kaikkien kuntien kesken vuoden voittajatyö. Töitä tuli yhteensä maakuntaan yli 400 kappaletta.

Vuoden 2024 Ympäristöviikkojen voittajatyöksi valittiin Hollolasta Heinsuon koulun 7F luokan Iita Rautamiehen työ ”Muisto”, josta on toteutettu vuoden 2024 Päijät-Hämeen Ympäristöviikkojen juliste. Kärkölän voittajatyöksi valikoitui Tatu Louhivaaran työ. Koska julistekilpailuun osallistujia tuli Kärkölään vain muutama, Kärkölän julisteraati päätti palkita myös muut julistekilpailuun osallistujat.

Kaikkien kuntien työt ovat esillä oman kunnan kirjastoissa ja Kärkölässä kouluravintola Apilassa vähintään Ympäristöviikkojen ajan.

karkola.fi/ymparistoviikko

Ympäristöviikko

Ympäristöviikko Facebookissa