Valitse sivu

Riskiryhmien maksuttomat influenssarokotukset alkavat terveydenhuollossa marraskuun alussa Päijät-Hämeessä. Influenssarokotteen ajanvaraus aukeaa tiistaina 18. lokakuuta kello 8.  

Influenssarokotteen saavat maksutta henkilöt, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä. Maksuttomaan rokotukseen oikeutettuja ovat raskaana olevat ja alle 7-vuotiaat sekä 65 vuotta täyttäneet. Myös sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat, vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä varusmiespalveluksen ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat saavat rokotteen maksutta. 

Influenssarokotukset alkavat marraskuussa

Neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto rokottaa oman asiakaskuntansa omissa toimipisteissään. Muiden influenssarokotukset järjestetään ajanvarauksella sote-keskuksissa viime vuoden tapaan. 

Ajanvaraus tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti terveyspalveluiden verkkosivulta paijat-sote.fi/influenssarokotus tai soittamalla omaan sote-keskukseen. 

Influenssarokotteen kanssa samanaikaisesti voi sote-keskuksissa ottaa THL:n suositusten mukaisesti myös koronarokotteen. Koronan tehosterokotetta suositellaan syystalvella 2022 kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteelliseen riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. 

Ikääntyneiden influenssarokotetutkimus, FinFluHD, keskeytettiin keväällä 2022 pandemian jatkumisen vuoksi, eikä tutkimusta enää toteuteta. THL on ilmoittanut asiasta verkkosivuillaan.  

www.paijat-sote.fi