Valitse sivu

Kukonmäen kuntopuiston kupeeseen

kuntoportaatPortaat ovat valmiit kuntoiluun! Alueen maisemointia tehdään vielä, ja liikunnanohjaaja toimittaa paikalle ohjeita, joiden avulla kuntoportaissa harjoittelua voi monipuolistaa. Kolmessa eri jyrkkyydessä olevia portaita on n. 45 metrin matkalla 98 kappaletta sisältäen kaksi tasoa.

Kukonmäen kuntopuiston ja -portaiden osoite on Vierutie 4b. Sinne pääsee lyhintä reittiä Vierutien tai Sammalistontien kautta. Virallista parkkipaikkaa alueella ei ole, joten huomioithan tienvarsipysäköinnissä muut tienkäyttäjät.

Porrasprojekti sai alkunsa Kärkölä-ryhmän 12.3. kunnanvaltuustolle tekemästä valtuustoaloitteesta, joissa ehdotettiin kuntoportaiden rakentamista hyppyrimäelle. Aloitetta käsiteltäessä todettiin, että hyppyrimäen korjauskustannukset nousisivat melko korkeaksi, koska portaita tulisi leventää, askelpituuksia korjata ja koko hyppyritornia kokonaisuudessaan tukea ja vahvistaa. Tämän lisäksi hyppyrimäki ei kuulu tällä hetkellä kunnan ylläpitämiin liikuntapaikkoihin.

Selvityksen yhteydessä todettiin, että pururadan yhteydessä sijaitse Kukonmäen kuntopuisto on yksi kunnan ylläpitämistä liikuntapaikoista ja sen yhteyteen olisi kohtuullisilla kustannuksilla mahdollista rakentaa kuntoportaat.

Rakennuspäätös tehtiin ja kunta rakennutti kuntoportaiden pohjat alihankintana paikallisella yrittäjällä. Portaiden askelmat ruuvattiin paikalleen Kehittyvä Kärkölä ry:n organisoimien talkoiden voimin. Portaat rakennettiin Kukonmäen rinteeseen Aluehallintoviraston, yksityisten sekä kunnan rahoituksella.