Valitse sivu

Työttömyys vähentynyt kaikissa ikäryhmissä

te-palvelutPäijät-Hämeen maakunnassa työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisvuoden elokuuhun verrattuna alueen kaikissa kunnissa. Kärkölässä työttömien osuus työvoimasta on 9,5 %. Työttömiä työnhakijoita on yhteensä 197, joka on 10 % vähemmän, kuin vuosi sitten ja 15 % vähemmän kuin heinäkuussa 2018.

Työttömyys väheni kaikissa ikäryhmissä. Yli vuoden työttömänä olleiden määrä on laskenut 21 % vuoden takaisesta. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien, osuus työvoimasta oli 13,2 % (20). Tilastoissa näkyy elokuussa perinteisesti opintojen aloitus. Suurin osa työttömistä nuorista on vain hetken aikaa työttömänä, mutta valitettavasti pienellä osalla nuorista työttömyys tuntuu pitkittyvän ja elämässä voi olla monenlaisia haasteita. Etsivällä nuorisotyöllä on työttömyyden pitkittymisen ehkäisyssä tärkeä rooli ja kunta pyrkii järjestämään tarvittavia työllistämistoimenpiteitä etenkin nuorille.

Mikäli sinulla on työllistymiseen liittyviä asioita, joista haluaisit keskustella, ota rohkeasti yhteyttä. Kärkölän kunnan työllisyysasioista vastaa hyvinvointikoordinaattori Petra Nevalainen, 044 7702 212, petra.nevalainen(a)karkola.fi ja etsivästä nuorisotyöstä nuorten palveluohjaaja Sanna Nevalainen, 044 7702 173, sanna.nevalainen(a)karkola.fi

Lähteet:

Työllisyyskatsaus, elokuu 2018

Työllisyyskatsauksen tilastoliite, elokuu 2018

Elokuu 2018 tilastoja