Valitse sivu

Onni ja Hilja Tuovisen Säätiö sr julistaa haettavaksi vuoden 2024 apurahat, avustukset ja stipendit seuraavasti:

  1. Säätiö tukee teknillisen alan ja ympäristötieteen ammattikorkeakoulu- ja yliopistotason tutkijoita jakamalla heille enintään 40.000 euron apurahoja tutkimustyötä varten. Etusija annetaan päijäthämäläisille hakijoille.
  2. Säätiö tukee teknillisen alan ja ympäristötieteen ammattikorkeakoulu- ja yliopistotason opiskelijoita jakamalla heille enintään 1.500 euron stipendejä. Etusija annetaan päijäthämäläisille hakijoille ja arvioinnissa voidaan painottaa opintomenestystä ja hakijan avun tarvetta.
  3. Säätiö kehittää ja tukee sydänsairauksien ja diabeteksen tutkimusta tai hoitoa jakamalla enintään 40.000 euron apurahoja opiskelijoille ja tutkijoille em. tutkimustyötä varten. Etusija annetaan päijäthämäläisille hakijoille. Lisäksi säätiö voi tukea sydänsairauksien ja diabeteksen hoitoa sekä hoito- ja tutkimuslaitteiden hankintaa Lahden talousalueella.
  4. Säätiö tukee Päijät-Hämeessä nuorisotyötä tekeviä yhteisöjä ja järjestöjä. Lisäksi säätiö avustaa päijäthämäläisiä avun ja hoidon tarpeessa olevia lapsia ja nuoria.Tätä tarkoitusta varten säätiö myöntää yhteisöille ja järjestöille enintään 15.000 euron ja yksityishenkilöille enintään 1.000 avustuksia.
  5. Säätiö jakaa enintään 4.000 euron avustuksia Tuovisen Liikenne Oy:n tai Lahden Liikenne Oy:n palveluksessa olleille linja-autonkuljettajille, jotka sairauden tai vanhuuden vuoksi ovat avustuksen tarpeessa.
  6. Säätiö tukee itse ja Tapio Honkamäen rahastosta Päijät-Hämeestä olevia autoalan opiskelijoita jakamalla enintään 1.500 euron stipendejä. Arvioinnissa voidaan painottaa opintomenestystä ja hakijan avun tarvetta.

Kohdassa 1 ja 2 voidaan lisäksi painottaa hakijan karjalaisia sukujuuria. Apurahat, avustukset ja stipendit ovat haettavissa hakulomakkeella, joka on saatavissa säätiön kotisivulta www.tuovisensaatio.fi tai säätiön toimistolta. Allekirjoitettu hakemus liitteineen tulee toimittaa alkuperäisenä tai sähköpostilla asiamiehelle viimeistään 31.10.2024. Apurahojen myöntämisestä päätetään 24.12.2024 mennessä, mistä ilmoitetaan saajille henkilökohtaisesti sähköpostilla tai kirjeellä. Hakemuksia ei palauteta.

Lisätietoja antaa säätiön asiamies Sanna Koponen, Asianajotoimisto Lehtinen & Koponen Oy, Hämeenkatu 15, 4. krs, T 12, 15110 Lahti, puh. 020 751 3890, toimisto(a)lehtinenkoponen.fi.

Onni ja Hilja Tuovisen Säätiö sr hallitus