Valitse sivu

Ylijäämäomenat voi nyt toimittaa myös Kärkölän puutarhajätteen vastaanottopisteelle

Tämän syksyn omenasato on ollut runsas, ja kuntalaisilta onkin tullut tieto, että ylimääräisten omenoiden hävittäminen on koettu hankalaksi. Tähän mennessä Kärkölässä ei ole ollut omaa vastaanottopistettä ylijäämäomenoille, minkä takia suuremmat määrät on tullut toimittaa Salpakierto Oy:n lajitteluasemille.

Tänä vuonna ylimääräiset omenat voi poikkeuksellisesti toimittaa myös osoitteessa Liesniementie 115 sijaitsevalle Kärkölän puutarhajätteen vastaanottopisteen haravointijätelavalle.

Maahan tipahtaneet omenat on hyvä kerätä mahdollisimman pikaisesti pois, jotta ne eivät jäisi rottien tai muiden jyrsijöiden ravinnoksi.

Mikäli omenoita on yli oman tarpeen, ne voi toimittaa myös aikaisemman ohjeistuksen mukaisesti Salpakierto Oy:n lajitteluasemille. Pieniä määriä syömäkelvottomia omenoita voi myös laittaa kiinteistön biojäteastiaan tai ruokajätteelle tarkoitettuun kompostoriin. Puutarhajätteelle tarkoitettuun kompostoriin omenoita ei saa laittaa.

Itselle ylimääräisiä omenoita kannattaa ruokahävikin vähentämiseksi tarjota myös esimerkiksi naapurille.

Kärkölän puutarhajätteiden vastaanottopiste, Liesniementie 115

Vastaanottoalueelle voi kesäkaudella tuoda omatoimisesti kotitalouksien risu- ja haravointijätteitä erikseen lajiteltuna päivittäin klo 8–20. Muina aikoina alueen käyttö on kielletty.

Vieraslajit, kuten kurtturuusut ja lupiinit tulee kuitenkin toimittaa lajitteluasemille.

Risuihin lajitellaan kaikki puiden ja pensaiden oksat, alas leikatut pensasaidat, pensaiden juurakot mullat ravisteltuina sekä puunrungot ja pöllit.

Harvavointijätteisiin lajitellaan puiden ja pensaiden lehtien ja neulasten sekä nurmikon haravoinnista kertyvä jäte, ruohovartiset kasvit, rikkaruohot, perennojen juuripaakut, pensaiden ja pensasaitojen leikkuusilppu sekä puusta pudonneet hedelmät ja kävyt.