Valitse sivu

Ennen talvea alkanut Kärkölän kaivonkansikartoitus palaa kohta kuntalaisten pelattavaksi. Osallistujat voivat tienata toukokuussa rahaa merkitsemällä kuvaamiaan kaivoja kartalle.

Marraskuussa lumentulon myötä tauolle jäänyt joukkoistettu kaivonkansikartoitus jatkuu jälleen 9.5. klo 10 alkaen. Kuka tahansa voi osallistua. Tehtävässä Crowdsorsa-mobiilipelin käyttäjät liikkuvat ympäri Kärkölää valokuvaten löytämiään kaivonkansia. Jokaisesta uudesta havainnosta saa pelaaja 30 sentin palkkion.

– Tehtävän edetessä pelin kartta täyttyy reaaliajassa kaivonkansi-ikoneista, joista pelaajien on helppo nähdä, mitä muut ovat jo löytäneet ja missä päin Kärkölää riittää vielä kartoitettavaa. Pelissä ovat mukana alueet, joista jäi ennen talvea vielä tietoa keräämättä, kertoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Tempauksen tarkoituksena on tuottaa Kärkölän kunnalle tarkka ja ajantasainen tietokanta sen ritilä- ja kitakaivonkansista, joita on vuosikymmenten saatossa ilmestynyt ympäri kaupunkikuvaa. Kaiken kaikkiaan niitä on Kärkölässä arviolta noin 2 500 kappaletta.

– Kaivojen bongaus on palannut pelattavaksi.  Pelaamalla autat kuntaa kartoittamaan hulevesiverkoston laajuuden. Bongaaminen mahdollistaa omaisuudenhallinnan ja jatkosuunnittelun mm. vuotovesienhallinnassa, sanoo Kärkölän kunnan tekninen johtaja Emilia Lehikoinen.

Kärkölän kaivonkansikartoitukseen pääsee tutustumaan jo etukäteen Crowdsorsa-sovellukseen luodussa tehtävässä. Tehtävä päättyy, kun pelaajat lakkaavat löytämästä enää uusia kaivonkansia. Myöhemmin kesällä kartoitetaan samalla menetelmällä myös Kärkölän kadut, pyörätiet ja liikennemerkit.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka konsepti on otettu käyttöön Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Briteissä.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty datankeruun ja mikrotöiden joukkoistamiseksi kuntalaisille.

Pelillä on kartoitettu ennätysvauhtia muun muassa katuja, pyöräteitä, kaivonkansia ja puistonpenkkejä.

Yhteystiedot:

Emilia Lehikoinen
Tekninen johtaja, Kärkölän kunta
044 770 2056
emilia.lehikoinen@karkola.fi

Toni Paju
Toimitusjohtaja, Crowdsorsa
050 322 6263
toni.paju@crowdsorsa.com