Valitse sivu

Miljoona roskapussia -kampanja on startannut maanantaina 15.4.2024 klo 9, jolloin roskalaskuri on auennut Ylen sivuilla yle.fi/miljoonaroskapussia. Kampanja päättyy keskiviikkona 5.6.2024 klo 20.

Viime vuonna kampanjassa kerättiin yli 200 000 pussillista roskaa. Nyt kasvatetaan pottia, ja tähdätään miljoonaan roskapussiin! Kerää roskat reitiltäsi ja merkitse ne roskalaskuriin.

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa keräämällä roskia ja kirjaamalla kerätyt roskapussit laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, josta roskat on kerätty. Voit myös seurata kampanjan etenemistä somessa tunnisteella #miljoonaroskapussia. Laskuri päivittyy kerran päivässä 15.4. klo 9 alkaen. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskuri ja lisätiedot löytyvät osoitteesta yle.fi/miljoonaroskapussia. Väärinkäytösten ehkäisemiseksi roskapussien ilmoittamiseen tarvitaan Yle Tunnus. Tunnuksen luot täällä.

Kampanjan kumppaneina on tällä hetkellä 182 kaupunkia ja kuntaa, joista Kärkölä on yksi. Mukana on myös runsaasti järjestöjä ja mm. Opetushallitus. Täältä löytyy lista kumppaneista https://yle.fi/aihe/a/20-10006440. Lähde sinäkin mukaan kampanjaan tekemään kotikulmista siistimpiä ja kisaamaan naapurikuntien kanssa parhaasta tuloksesta!

Usein kysytyt kysymykset – Miljoona roskapussia 2024