Valitse sivu

Älä jää ahdistavien ajatusten kanssa yksin 

Vantaan Viertolan koululla tiistaiaamuna 2.4. tapahtunut ampumavälikohtaus herättää monenlaisia ahdistavia tuntemuksia.  Mikäli oppilaat tai opiskelijat haluavat jutella tapahtuneesta, niin tukea ja keskusteluapua saa opettajilta sekä terveydenhoitajalta, -psykologilta tai -kuraattorilta. Myös nuorisotyöntekijät ovat lapsia ja nuoria varten nuorisotiloilla ja kouluilla.  Neuvona on, että älä jää ahdistavien ajatusten kanssa yksin. Tuntemuksista on hyvä puhua avoimesti vanhemmille tai muille lähellä oleville aikuisille. Turvallisen aikuisen läsnäolo ja kuunteleminen on tärkeää. Päijät-Hämeen hyvinvointialue on myös vastikään julkaissut tiedotteen, johon on koottu tietoa nuorten mielenterveyspalveluista.

Mannerheimin lastensuojeluliiton nettisivuilla on tietoa siitä, miten väkivaltatapauksista voi keskustella lapsen kanssa. Aiheesta voi keskustella myös MLL:n vanhempainpuhelimessa. MLL:n verkkosivuilla todetaan, että aikuisenkin voi olla vaikea ymmärtää tapahtunutta ja löytää vastauksia lapsen kysymyksiin. Aikuinen auttaa lasta jo olemalla läsnä, kuuntelemalla ja pysymällä rauhallisena.