Valitse sivu

Päijät-Hämeessä on otettu käyttöön sähköinen perhekeskus Omaperhe, joka tarjoaa tietoa ja tukea lapsiperheiden huoliin ja kysymyksiin. Se kokoaa perheille tarkoitetun tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen.

Omaperhe auttaa löytämään perheen elämäntilanteeseen sopivaa apua. Siinä on kattavasti sisältöjä mm. raskauteen ja synnytykseen, vauvavuoteen, lapsuuteen ja nuoruuteen sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyen. Palvelun sisältö koostuu asiantuntijatiedosta eri muodoissa, omahoito-ohjelmista sekä alueellisista ja valtakunnallisista palveluista.

– Omaperhe-verkkopalvelusta Päijät-Hämeen perheet ja perhettä perustamassa olevat löytävät tietoa alueemme sosiaali- ja terveyspalveluista. Sieltä löytyy myös alueen kuntien ja järjestöjen palveluita, sähköisen perhekeskuksen projektipäällikkö Marjo Peltonen kertoo. 

On tärkeää, että perheille on tarjolla luotettavaa ja ajantasaista tietoa. Omaperhe.fi-palvelussa sisältö on ajantasaista ja ammattilaisten tuottamaa.

-Toivomme, että perheet löytävät palvelun. Sitä on odotettu pitkään. Tietoa ja palveluja ei tarvitse etsiä eri sivustoilta, vaan jatkossa kaikki tarpeellinen tieto löytyy yhdestä ja samasta sivustosta, Marjo Peltonen lisää. 

Omaperhe on DigiFinlandin tuottama kansallinen palvelu, joka on kehitetty yhdessä hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin, järjestöjen, seurakuntien ja kansallisten toimijoiden kanssa. Palvelun kehittäminen jatkuu edelleen.

Tämän vuoden aikana edistetään Päijät-Hämeen perheille suunnattujen kuntien ja järjestöjen palvelujen näkyvyyttä Omaperheessä. 

Omaperheen käyttöönotto on osa Kestävät ja vaikuttavat sote-palvelut Päijät-Hämeessä-hanketta, jonka rahoittaa NextGenerationEU.

Verkkosivut osoitteessa omaperhe.fi.

Lisätietoja: Marjo Peltonen, marjo.peltonen@paijatha.fi, 044 729 7777


Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)