Valitse sivu

Kärkölän kunta ja KAS asunnot pyrkivät yhteistyössä edistämään ARA-korkotuetun vuokrarivitalon rakennuttamista Kärkölään. Perjantaina 2.2.2024 Kärkölän kunta ja KAS asunnot allekirjoittivat aiesopimuksen, jonka mukaan osapuolten tavoitteena on 10-20 uuden vuokra-asunnon rakennuttaminen Järvelän keskustaan.

Hankkeen toteuttaminen edellyttää vahvaa yhteistyötä ARA:n, kunnan ja yhtiön välillä, jotta hanke konkretisoituu. Kärkölän kunta on osoittanut hanketta varten AP-tontin Kärkölän kuntakeskuksesta, jolloin yhtiö voi hakea hankkeelle ARA:n ehdollista varausta.  Mikäli ARA myöntää ehdollisen varauksen, ja Kärkölän kunta sekä KAS asuntojen hallitus tekevät vaadittavat, hanketta puoltavat päätökset, niin hanke etenee suunnitteluun ja kilpailutukseen.

Kärkölä kuuluu Lahden kaupunkiseudun MAL-sopimukseen. Kohde tukeutuisi kestävästi olemassa olevaan yhdyskuntarakenteeseen ja sijoittuisi raideliikenteen välittömään läheisyyteen. Nämä lähtökohdat tukevat kohtuuhintaisen vuokra-asuntotuotannon sijoittumista Kärkölän keskustaan.

KAS asunnot Oy on vuonna 2001 perustettu valtakunnallinen vuokra-asuntoyhtiö, joka vuokraa asuntoja 39 paikkakunnalla. Vuokra- ja asumisoikeusasuntoja on yhteensä lähes 9000.

Lisätietoja antavat:

Matti Skyttä
kehityspäällikkö
Kärkölän kunta
matti.skytta(a)karkola.fi

Jarmo Kuosa
toimitusjohtaja
KAS-asunnot Oy
jarmo.kuosa(a)kas.fi