Valitse sivu

Kärkölän kunnanhallitus päätti esittää viime maanantaina 29.12024 valtuustolle, että se päättäisi Kärkölän johtamismalliksi kunnanjohtajavetoisen hallinnon. Meillä on ollut vuodesta 2018 johtamismallina pormestarimalli. Tämän valtuustokauden alussa ryhmien välisissä neuvotteluissa nousi keskusteluun tarkastella kunnan johtamismallia ja nyt on sen tarkastelun aika. Asiasta jätettiin syksyllä 2023 valtuustoaloite, jonka johdosta asia on tullut vireille ja siitä edelleen valmisteltavaksi sekä päätettäväksi.

Kunnanhallitus kävi asiasta lähetekeskustelun marraskuun lopussa, jossa hallitus päätyi pyytämään lausuntoa strategiatoimikunnalta. Toimikunnassa on edustettuna valtuustoryhmien puheenjohtajat eli käytännössä edustus on jokaisesta ryhmästä. Strategiatoimikunta antoi lausuntonsa 22. tammikuuta. Viikkoa myöhemmin syntyi hallituksen päätösehdotus nyt 12.2. kokoontuvalle valtuustolle.

Jää nähtäväksi mille kannalle valtuuston enemmistö asettuu. Mikäli kunnanjohtajamalli saa enemmistön kannatuksen, on kunnanhallituksella toimeenpanovalta ja asian yksityiskohtaisempi valmistelu edessään. Lisätietoja saa sähköpostilla matti.airola(a)karkola.fi tai soittamalla numeroon 044 304 0491

Matti Airola
kunnanvaltuuston puheenjohtaja