Valitse sivu

Pakkasta ja lunta on tammikuussa riittänyt. Kärkölä-Herrala siirtoviemärin rakentaminen on edennyt haastavista keleistä huolimatta ja tähän mennessä siirtoviemärilinjaa on valmistunut n. 13 km. Kokonaisuudessaan viemärilinjasta tulee n. 16 km pitkä.  Siirtoviemärilinjan varrelle on rakenteilla paineenkorotusasema, jonka tehtävänä on antaa lisävauhtia viemäriputkessa kulkevalle jätevedelle.

Järvelän jätevedenpuhdistamolla sijaitsevan esikäsittelyrakennuksen jätevedenkäsittelyyn liittyvän laitteiston asennus on meneillään. Myös tasausaltaan katteen asennustyöt ovat lähes valmiit, jonka jälkeen seuraava työvaihe on laitteiston asennus.

Paineviemärin rakennusvaiheen arvioidaan valmistuvan maaliskuussa 2024 ja koko hankkeen arvioitu valmistumisaika on toukokuun lopulla 2024. 

karkola.fi/siirtoviemari

Kärkölä-Herrala siirtoviemäri työmaa
Massanvaihtoa paineenkorotusasemalla. (Kuva: Erkkiheikkilä Oy)
Kärkölä-Herrala siirtoviemäri työmaa
Paineviemärin puskuhitsaus (Kuva: Erkkiheikkilä Oy)
Kärkölä-Herrala siirtoviemäri työmaa
Putkikaivanto (Kuva: Erkkiheikkilä Oy)