Valitse sivu

Vesijohtoverkostossa on mahdollisesti paikantamattomia vuotoja, sillä vettä kuluu poikkeuksellisen suuri määrä. Kärkölän Vesi seuraa vesilaitokselta verkostoon pumpattua vettä. Kulutuksen suuren lisääntymisen perusteella epäillään vesijohtovuotoa.

Vuotoja etsitään tehostetusti, mutta talviolosuhteet hankaloittavat etsintää. Vuotava vesi ei pääse maanpinnalle jäätyneen maankuoren läpi.

Toistaiseksi vuodot eivät ole aiheuttaneet vedenjakelun häiriöitä. Vuotomäärien kasvaessa niistä saattaa aiheutua äkillisiä häiriöitä, värjääntynyttä vettä tai paineen laskua sekä hallitsemattomia vesikatkoja.

Kärkölän Vesi pyytää havaintoja myös asukkailta. Mikäli huomaa sulan paikan jossakin, missä sellaista ei yleensä talvisin ole tai muun epäilyn vesijohtovuodosta, tulee havainnoista ilmoittaa työaikana vesihuoltolaitoksen laitosmestarille numeroon 044 770 2019 sekä iltaisin ja viikonloppuisin kunnan päivystysnumeroon 044 770 2201. Pienetkin havainnot saattavat olla merkityksellisiä.