Valitse sivu

Näin Vanhustenviikon kunniaksi on aihetta hehkuttaa kuinka hyviä ja hienoja juttuja Kärkölässä tehdään ikääntyneiden eteen. Meillä on mahtava senioriohjaaja Saija Kelahaara, joka koordinoi ja järjestää toimintaa ympäri Kärkölää ja erityisesti hienosti remontoidussa Senioritupa Raidassa (Virkatie 3). Meillä on myös aktiivinen kappeliseurakunta ja monia aktiivisia yhdistyksiä. Olemme saaneet kiitosta monipuolisesta tarjonnasta. Tällä viikolla on pidetty avoimia ovia Kärkölän seurakuntakeskuksella, järjestetty ulkoiluhetkiä Attendo Nerolassa, lähdetty yhdessä ostosmatkalle Hollolaan sekä tänään meillä oli matalankynnyksen toimintapäivä Senioritupa Raidassa.

Vieraana toimintapäivässä oli Eläkkeensaajien Keskusliiton järjestösuunnittelija Paula Noresvuo. Noresvuo kertoi, että EKL Elinvoimaa-toiminta tuottaa ikääntyville iloa ja oppimisen mahdollisuuksia mukavassa seurassa. Toiminta vahvistaa mielen hyvinvointia, jaksamista ja yhteisöllisyyttä sekä ehkäisee ikääntyvien syrjäytymistä. Noresvuo kehottaa järjestöjä, yhdistyksiä ja vapaaehtoisia lähtemään rohkeasti mukaan järjestämään erilaisia toimintoja yhdessä EKL:n kanssa. Sieltä saat tukea, apua ja opastusta hyviin käytäntöihin. Lue lisää: www.ekl.fi/toiminta/elinvoimaa

Vaikka Vanhustenviikon slogan on tänä vuonna: ”Tehdään iästä numero!”, niin me emme tee iästä numeroa, vaan Kärkölän kunnan senioritoimintaan on tervetulleita kaiken ikäiset. Pohdimmekin yhdessä vanhus-sanaa, joka ei kuvaa meitä kaikkia parhaalla mahdollisella tavalla, eikä kuulosta kivalta, jos emme itse koe itseämme vielä vanhukseksi. Eräs mukana olija heittikin ilmoille uuden termin ”kierrätetty teini”, jolle nauroimme yhteen ääneen. Olemme kuitenkin yhtä mieltä siitä, että lokerointi on turhaa ja vaikeaa, koska olemme jokainen eri ikäisiä ja yksilöitä, ikärikkaita ihmisiä. Jos siis iästä tehdään numero, se on vähintään sitten elämän rikkautta, josta saamme olla ylpeitä.

Kesken toimintapäivän saimme olla vastaanottamassa Kärkölän Lady Lions Clubin lahjoitusta Kärkölän Senioritupa Raidalle. Saimme nimittäin uuden ja hienon Moccamaster kahvinkeittimen vanhan viallisen tilalle. Tämä tuli tarpeeseen ja kovaan käyttöön, kiitos siitä! Kahvinkeitintä olivat luovuttamassa Anja Seppänen, Kaija Teppola ja Anita Yli-Savola.

Tämän viikon tulevia tapahtumia on vielä paljon jäljellä:

  • Keskiviikkona 4.10. voit osallistua Ikääntyminen ja luovuus -webinaariin klo 10-11, ilmoittaudu mukaan tästä.
  • Torstaina 5.10. vietetään ohjelman täyteistä päivää Kärkölän seurakuntakeskuksella klo 10-13, jossa on jaossa kärköläläisille liukuesteitä kenkiin. Lue tarkempi ohjelma täältä ja tervetuloa rohkeasti mukaan!
  • Perjantaina 6.10. järjestetään Kyläjumppaa Marttilassa, kudontapiiri aloittaa Senioritupa Raidassa, sekä uimahallikyydit kyliltä alkavat (Kirkonkylä-Lappila) klo 10.15-12.15.
  • Sunnuntaina 8.10. Kärkölän seurakuntakeskuksella on tarjolla keittolounasta klo 10.

Tekemistä siis riittää, eikä toiminnat jää tähän viikkoon. Tulossa on bingoilua, keskustelua saduista, neuleryhmää, vesijumppaa, tuolijumppaa, kyläjumppia ja digiohjausta… Seuraa kunnan tapahtumakalenteria ja senioriohjaaja Saijan ilmoittelua! Nähdään Raidassa!

Lisätietoja tapahtumista: Saija Kelahaara, senioriohjaaja, 044 770 2232, saija.kelahaara(a)karkola.fi

Teksti ja kuvat: Natalie Kuokkanen, viestintäassistentti