Valitse sivu

Päijät-Hämeen vaikuttajakoulu on tarkoitettu päijäthämäläisille toisen asteen opiskelijoille, eli lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville nuorille. Vaikuttajakoulussa tutustutaan poliittiseen päätöksentekoon, yhteiskunnallisiin ajankohtaisiin aihealueisiin sekä opitaan vuorovaikutteisten opetussisältöjen johdattelemana yhteiskunnan toiminnasta. Lukuvuoden 2023–2024 kestävässä koulutuksessa nuoret verkostoituvat, oppivat ja pääsevät rakentamaan ensimmäisiä askelia yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Vaikuttajakouluun pääsee mukaan 25 nuorta, joilta ei odoteta mitään aiempaa kokemusta politiikasta tai vaikuttamisesta. Kiinnostus ja motivaatio on tärkeintä. Mikäli hakijoita on enemmän kuin paikkoja, osallistujat valitaan motivoituneisuuden perusteella. Koulutustilaisuudet ovat kerran kuukaudessa syyskuusta ja toukokuuhun. Noin kolmen tunnin mittaiset tapaamiset järjestetään pääsääntöisesti iltaisin ja iltapäivisin. Hakuprosessissa pyritään vielä varmistamaan, että tapaamiskerrat ajoittuisivat niin, että jokainen pääsee kulkemaan takaisin omaan kotikuntaansa Lahdessa pidettävistä tapaamisista. Vaikuttajakoulun saavutettavuutta pyritään lisäämään korvaamalla matkakulut kaukana asuville nuorille.

Ilmoittautumiset vaikuttajakouluun viimeistään 8.9.2023. Lisätiedot ja ilmoittautumislomake löytyvät täältä.