Valitse sivu

Energiajätteen erilliskeräysvelvoite päättyy yli 5 huoneiston kiinteistöillä 1.8.2023, kun muovipakkausten erilliskeräys Salpakierron toteuttamana alkaa.

Salpakierto aloittaa kesäkuun alkupuolella muovipakkauksille tarkoitettujen jäteastioiden toimitukset toimialueensa asuinkiinteistöille, joilla alkaa elokuun alusta muovipakkausten erilliskeräys ja lajittelu. Muovipakkausten keräys alkaa kaikilla vähintään 5 huoneiston kiinteistöillä kaikissa toimialueen taajamissa. Osassa toimialueen isommista kiinteistöistä saattaa muovipakkausten keräys jo olla ollut vapaaehtoisesti käytössä. Muovipakkaukset kierrätetään uusioraaka-aineeksi tai hyödynnetään energian tuotannossa.

Muovipakkausten keräysten alkaessa päättyy energiajätteen keräysvelvoite näiltä kiinteistöiltä. Taloyhtiöiden tulee itse irtisanoa energiajätteen tyhjennyssopimuksensa. Muovipakkaukset lajitellaan jatkossa energiajäteastian sijasta muovipakkauksille tarkoitettuun jäteastiaan ja kartonkipakkaukset kartonkiastiaan niiden keräysten alettua.

Muovipakkausten keräysten alkamista seuraa kartonkipakkausten keräyksen alkaminen lokakuun alusta, metalli- ja lasipakkausten keräyksen alkaminen tammikuussa 2024 ja edelleen biojätteen keräyksen siirtyminen Salpakierron hoitoon maaliskuusta 2024 alkaen.

Onko se muovia? Onko se pakkaus? Jos vastaus on kyllä, lajittele muovipakkauksiin!

Muovilajin tunnuksella ei ole väliä, vaan myös PVC-muoviset pakkaukset voi lajitella muovipakkausten keräykseen.

Lajittele muovipakkauksiin:

  • elintarvikkeiden muoviset pakkaukset, myös alumiinivuoratut
  • muovikassit, -pussit ja -kääreet
  • pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset
  • muut kotitalouden muoviset pakkaukset
  • EPS- eli styrox-pakkaukset

Vain tyhjät ja kuivat pakkaukset. Älä pakkaa sisäkkäin. Erottele korkit, kannet ja vastaavat muut pakkauksen osat toisistaan, jos mahdollista.

Lajittelupulmissa ota avuksi jätehaku.fi.


Salpakierto Oy on 9 kunnan omistama osakeyhtiö, joka huolehtii jätelain mukaisista yhdyskuntajätehuollon palvelutehtävistä omistajakuntiensa alueella. Tehtäviin kuuluvat kunnan vastuulle kuuluvien jätteiden vastaanotto, käsittely, jäteneuvonta, jätehuollon suunnittelu ja kehittäminen sekä jätteenkuljetus kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen osalta. Yhtiö on osa Lahden kaupunkikonsernia.