Valitse sivu

Kärkölän kunta haastaa kuntalaiset ja paikalliset toimijat huolehtimaan ympäristöviikon aikana oman toimintaympäristönsä tai kotinsa ja sen lähialueiden kadunvarsien siivoamisesta asuin- ja elinympäristön esteettisyyden ja viihtyisyyden parantamiseksi. Kadunvarsilta kerätyt roskat voi toimittaa roskapusseissa kunnan varikolla (Opintie 3, Järvelä) olevalle lavalle.

Roskien keruun lomassa voit osallistua liikuntapalveluiden järjestämään valokuvasuunnitukseen, joka on käynnissä koko viikon. Tarkemmat ohjeet ja kohteet löydät maanantaista 5.6.2023 alkaen Järvelän Nuokun seinustalta osoitteesta Virkatie 5. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Kärkölä-aiheinen palkinto!

Tiistaista 6.6.2023 alkaen voit bongailla varhaiskasvatuksessa olevien lasten tekemiä kivimaalauksia ja Nuokun kesäleiriläisten kivitervehdyksiä pitkin kylän raittia. Varhaiskasvatuksessa osallistutaan myös roskien keruuseen retkien yhteydessä aikuisen valvonnassa. Kesän teemana on ympäristökasvatus.

Keskiviikkona 7.6.2023 aamupäivällä voit nähdä Nuokun kesäleiriläisiä yhdessä senioreiden kanssa istuttamassa kesäkukkia kuntalaisten iloksi Kärkölän kukkakehikkoon S-Marketin kulmalla. Senioriohjaajan johdolla siistitään myös senioripuistoa. 

Torstaina 8.6.2023 klo 12–14 voit tulla ympäristön siivouksen lomassa nauttimaan Kärkölän kunnan ruokapalveluiden valmistamaa maukasta hernekeittoa ja kahvittelemaan kunnan henkilöstön kanssa sekä tutustumaan kunnanviraston väistötiloihin osoitteessa Opintie 2. Torstaina allekirjoitetaan myös uusia kunnan ja paikallisten yrittäjien välisiä ilmastokumppanuussitoumuksia.

Kärkölän Ympäristöviikko huipentuu 11.6. klo 11-14 Huovilan puistossa (Museontie 17, Kärkölä) pidettävään Kärkölä-päivään, jossa julkistetaan mm. Ympäristötekopalkinnon saaja. Kärkölä-päivä on koko perheen tapahtuma, johon toivotetaan erityisesti tervetulleiksi vuoden aikana kuntaan muuttaneet. Katso tapahtuman ohjelma tästä.

Lappilan Eläkkeensaajat ja Lappilan Työväenyhdistys osallistuvat ympäristöviikolle: Kukkalaatikko laitetaan Lappilan tieristeykseen 54 varteen. Roskia kerätään ja kukkalaatikko tulee Ylätien ja Alatien alkuun ja mukana on kyltti Tervetuloa Vellinginmäkeen. Palotallin puoleinen risteys siivotaan. Välttämättä kaikki toimenpiteet eivät osu ympäristöviikolle. Kesällä leikataan ruohikoita ja ruohoja Alatien alusta ja Lappilassa on siivottu alueita jo ennen ympäristöviikkoa.

Ympäristöviikon yleisökilpailu käynnissä 11.6. asti

Kilpailussa etsitään vinkkejä kestävään elämäntapaan. Voittaja valitaan kaikkia osallistujia kohtaan tasa-arvoisesti arpomalla, joten kannattaa osallistua monella idealla! Voittaja saa palkinnoksi viikonlopun Kalainsaaren mökissä Päijänteen kansallispuiston saaressa. Kilpailuun pääset osallistumaan 11.6. asti täällä.