Valitse sivu

Tuhansien eurojen avustus riittää vielä 12 000 öljy- tai maakaasulämmityksen vaihtajalle

Jo yli 24 000 suomalaiselle pientalon omistajalle on myönnetty 2 500 tai 4 000 euron avustus öljy- tai maakaasulämmityksestä luopumiseen. Avustushakemukset käsitellään nyt nopeasti, sillä ELY-keskus on onnistunut purkamaan suositun avustuksen aiemman hakemusruuhkan.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on tukenut öljylämmityksen vaihtajia vuodesta 2020 alkaen ja maakaasulämmityksen vaihtajia vuodesta 2022 lähtien. Omakoti- ja paritalojen omistajille tarkoitetut avustukset olleet erittäin suosittuja, minkä vuoksi öljylämmityksen vaihtajien hakemusten käsittelyaika venyi hetkellisesti lähes vuoden mittaiseksi.

Remontteja voi toteuttaa syksyyn 2025 saakka

Avustukseen kohdennettuja määrärahoja on jäljellä vielä yli 48 miljoonaa euroa, mikä riittää noin 12 000 hakijalle. Uusimmat, vuoden 2023 määrärahat ovat käytettävissä syksyyn 2025 saakka.

Avustusta voidaan myöntää 4 000 euroa, kun öljylämmityksestä siirrytään maalämpöpumppuun, ilma-vesilämpöpumppuun tai kaukolämpöön. Muihin lämmitysjärjestelmiin siirryttäessä avustusta voidaan myöntää 2 500 euroa.